Adıyaman'daki arama-kurtarma çalışmalarından bir tanesi daha olumlu sonuçlandı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin enkaz alanında ses duyması üzerine ekipler bu bölgede çalışma başlattı.

Özellikle maden işçilerinin de büyük destek verdiği arama kurtarma çalışmalarında Naime Şakar için yaşam koridoru oluşturuldu. 163'üncü saatte başlayan zorlu çalışmalara zaman zaman meydana gelen artçı depremler nedeniyle kısa aralıklar verilmesine rağmen 44 yaşındaki Naime Şakar hayata tutunmaya devam etti. 

Saatler süren çalışmalar sonucu Adıyaman'da 44 yaşındaki Naime Şakar, büyük felaketin 165'inci saatinde arama-kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak enkaz altından kurtarıldı.

Dün enkazdan kurtarılan 77 yaşındaki Kazım Kaya, "Enkazda biri daha var, lütfen arayın" diyerek ekipleri bilgilendirmişti. 

HATAY'DA 163'ÜNCÜ SAATTE 7 YAŞINDAKİ ÇOCUK KURTARILDI

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremden 163 saat sonra, Hatay'da enkaz altında kalan Mustafa isimli 7 yaşındaki çocuk kurtarıldı. Bir bina enkazında çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 163 saat sonra Mustafa'ya ulaşmayı başardı. Alkışlar ve tekbirlerle enkazdan çıkarılan Mustafa, sağlık ekiplerine teslim edildi.

160'INCI SAATTE 10 YAŞINDAKİ AYSİMA BALTACI'YI KURTARILMIŞTI

Büyük felaketin 160'ncı saatinde de Bitlis'ten, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Adıyaman'a giden Bitlis Jandarma Özel Hareket (JÖH) Tabur Komutanlığı görevlileri, 10 yaşındaki Aysima Baltacı'yı depremden 160 saat sonra enkazdan sağ çıkardı.

Başkan Güler: "Benim tarzımda yoktur" Başkan Güler: "Benim tarzımda yoktur"

Adıyaman'da Ordu Valisi Tuncay Sonel'in koordinasyonunda görev alan Bitlis JÖH Tabur Komutanlığı görevlileri, Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Miraç Sitesi'nin enkazında arama ve tespit çalışması yürüttü. Ekiplerin çalışmaları sonucunda depremden 160 saat sonra enkazdan kurtarılan 10 yaşındaki Aysima Baltacı, ambulansla hastaneye götürüldü.


 

Editör: TE Bilisim