Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 3 ayda 11 milyon TL'lik borç ödediklerini belirterek, Fatsa Belediyesi'ni 160 milyon TL'lik borçla devraldıklarını açıkladı. 

Başkan Kibar, Fatsa'da yayın hayatını sürdüren gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Belediyeleri esnafın, köylünün, emeklinin, sanayicinin her türlü sorunda başvurduğu, dar gelirliler ve yoksulların sığınağı olarak gördüklerini belirterek, "Belediyeler dostça ve kardeşçe yaşamanın sigortası, eşitlikçi, adil ve demokratik bir toplum düzeninin teminatıdır. Sorunların muhatabı, ama aynı zamanda çözüm adresidir. Bu bakış açısı ve değerleri taşıyan bizler; Fatsa'yı birlikte ve istişare kültürü ile yöneteceğiz. Bizim için Fatsa'ya değer fikri olan herkes istişare edilecek değerli insandır. Diğer taraftan ise Fatsa'yı değersizleştirecek çaba içinde olan herkes bizim nazarımızda değersizdir" ifadelerini kullandı.

"EKİBİNİ GENİŞLETİYOR"

İlk olarak Fatsa'nın acil ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirten Başkan Kibar, "İşinde uzman ve Fatsa'ya değer katacak yeni arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde aramızda olabilir. Tüm birimlerimizi adeta alarma geçirerek; imardan fen işlerine, kırsal hizmetler müdürlüğümüzden sosyal işler müdürlüğüne kadar her birim üzerine düşeni yaparak hizmetlerine başladı. Fatsa için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız ve bunun için ciddi bir planlama içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

"MECLİS'TE TÜM PARTİLERLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ"
 
Başkan Kibar sözlerini şöyle sürdürdü: "Şeffaf olacağız ve şeffaf yönetim anlayışımızla da vatandaşlarımızın gönlüne dokunacağız demiştik. Fatsa'nın geleceğini ilgilendiren tüm kararları meclis kararları ile alıyoruz. Bildiğiniz üzere belediye meclisinde Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti'den arkadaşlarımız var. Şu an onlarla gayet uyumlu çalışıyoruz. Meclis'te de istişare kültürünü kullanıyoruz. Hiçbir sorunumuz yok ve olacağını da sanmıyorum. Çünkü her adımımız ve her söylemimiz Fatsa için."

"160 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK"

Fatsa Belediyesi'ni oldukça ağır bir yükle devraldıklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "160 milyon TL borç ile devraldık. 3 aylık dönem içinde ise 11 milyon TL borç ödedik. Bu rakamın boyutunu önümüze çıkaracak olduğu engelleri ve bu engelleri nasıl aşacağımızı önümüzdeki 6 ay içinde göreceğiz. O zaman bu borç çok mu, az mı o zaman değerlendireceğiz. Bu tablo elbette ki bizleri yeni fikirler üretmeye, yeni projeler geliştirmeye itti. Komşu mal sahibi meselesi gibi bir şey bu. Yükümüz ağır, ancak altından kalkılmayacak bir sorun değil. Bununla ilgili istişare kurulları oluşturup gereken ne varsa, zamanında ve yerli yerinde yapmaya başlayacağız."  

Editör: TE Bilisim