ORDU - Ordu Valisi Seddar Yavuz başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileriyle ortak hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1. Yıldönümü Anma Programı, 11 Temmuz 2017 Salı günü başlayacak.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen günün yıldönümünü içine alan 11-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında; Şehit Kabirlerinin Ziyaret edilmesi, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif Okutulması, Özel Hutbe, Şehitler İçin Hatim Duası Yapılması, Milli Birlik Yürüyüşü, Spor Müsabakaları, Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları, Konferans, Fotoğraf Sergisi, Hatıra Ormanı'na Fidan Dikilmesi etkinlikleri gerçekleştirilecek.
 
Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma  Haftası başlangıç ve bitiş tarihleri arasında; resmi daire, özel kuruluşlar, müesseseler ve askeri birlik, kurum ve karargahlar Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle, meydanlar Türk Bayraklarıyla donatılacak.

Etkinlikler içerisinde basketbol, tekvando ve judo müsabakaları, şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

15 Temmuz 2017 günü ise Özgürlük Meydanı'nda saat 20.30'da etkinlikler başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konseri, Kuran-ı Kerim Tilaveti, İstiklal Marşı ve protokol konuşmaları, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisi'nin gezilmesi, Tasavvuf Musikisi konseri, toplu yatsı namazı kılınması, 1915'ten 15 Temmuz'a isimli tiyatro gösterimi, Büyükşehir Belediyezi Mehter Takımı konseri, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı demokrasi nöbetlerinin tutulması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirtilecek süre kadar devamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa seslenişi, toplu sabah namazı kılınması, çorba ikramı ve kapanış olarak belirlendi.
Editör: TE Bilisim