rdu'daki kutlamalar ilk olarak Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ilçe belediye başkanı ve binlerce Ordulu hep birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla Milli Birlik Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi.

Ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki programa geçildi. Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından, tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dualar edildi.

Ardından ilk konuşma Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan geldi. Başkan Yılmaz, 15 Temmuz 2016'da yaşadıklarını Ordulularla paylaştı. 15 Temmuz 2016'da hain girişimin haberini evindeyken aldığını belirten Başkan Yılmaz haberi alır almaz önce parti binasından, sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geçtiklerini belirterek, "Ordu'da askeri bir yapılanma olmadığı için bir sıkıntı yoktu. Sonra buraya geldik, buradaki daha fazla bir kalabalık var ve milletimiz akın akın geliyor. Cumhurbaşkanımız henüz meydan çağrısını yapmamıştı. Biz bu meydanda tam 26 gün boyunca bu meydanda sabahlamak suretiyle demokrasi nöbetleri tuttuk" dedi. 

Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasına başladı ve Başkan Yılmaz konuşmasını yarıda kesti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YİNE TARİHİ KALABALIĞA HİTAP ETTİ

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada “15 Temmuz, millî iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. 15 Temmuz, tüm Türkiye’nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir” dedi.

CHP'Lİ TORUN'A GÖNDERME YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının dinlenmesinin ardından kürsüye MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kürsüye çıktı. O kara günde yaşananları anlatan MHP'li Enginyurt, "Birileri bundan çok rahatsız olsa da, birileri saat 4'e kadar bu şehrin vekili olmasına rağmen, bu meydana gelmemesine rağmen, bu meydana gelmeyip televizyon ekranında ellerini ovuşturup beklerlerken, biz bu meydanda AK Partilisiyle, MHP'lisi, CHP'lisi, Büyük Birlik'çisi, Saadetli'siyle hep birlikte darbeye karşı omuz omuza dedik ve o gün bugündür yolumuza devam ediyoruz. 24 Haziran'da ne dedik? Bu milletin adamını size yedirmeyeceğiz dedik, yedirmeyeceğiz Allah'ın izniyle. Allah bu milletin birliğini beraberliğini bozmasın, Allah 24 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkarak Türkiye'yi bölmek ve parçalamak isteyenlere fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da konuşmasına "15 Temmuz milletimizin diriliş günü" diyerek başladı. Gündoğdu, "Hain darbe girişimine destek veren Ordululara teşekkür eden Gündoğdu, "Biz o gece Ankara'da bir gün daha çalışacaktık. Meclis'imiz Perşembe akşamı kapanmayacaktı, hepsi tevafuk. Allah'ın takdiri. Biz memleketimizde hemşerilerimizle olalım dedik, Ordu'ya geldik. Hepimiz hep beraber burada milletimizin yanında ve o mağlum hain, bu millete kasteden ben asla onları Türk Ordusu'yla, polisimizle özdeşleştirmiyorum. Onlar vatan haini. Bu hainlere karşı bu meydanda hep birlikte bir duruş sergiledik ve 30 gün boyunca burada nöbetler tuttuk. Bu akşam ikinci yıl dönümündeyiz ve yine nöbetteyiz. Katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize yeniden acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı'da konuşmasında sözlerine ilk olarak "O gece burada beraberdik ve nhe olduğunu anlayamadık" diye başlayarak şu ifadeleri kullandı: "40 yıldır bu ülkeye tuzak kuranların bir hareketin 20 saati sürmeden bu millet ile nasıl bertaraf edildiğini Dünya gördü. Bundan sonra en ufak şekilde bu topraklara milletimizin iradesi ve kararlılığı olduğu sürece düşünce bile oluşamayacak." 

VALİ YAVUZ, MUŞ'TA YAŞANAN O AKŞAMI ANLATTI

15 Temmuz 2016 günü Muş Valisi olarak görev yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz da, Muş'ta o kara günde yaşananları anlattı. Vali Yavuz, "Aradığınızda asker ısrarla telefonunuza çıkmıyorsa darbe oluyordur. Şehrin en önemli yerlerini tutun, bütün polisi silahlandırın. Şehri asla teslim etmeyeceğiz talimatını verdim" dedi. 30 bin kişilik Muşlu'yla şehre sahip çıktıklarını ve süreci iyi yönettiklerini söyleyen Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla birlikte insanlar sel oldu. Darbe girişiminin başarısız olduğunu duyanlar da, omuzlarında Türk bayraklarıyla meydanlara geldiler Türkiye'nin her tarafından olduğu gibi. 

"BIRAKIN BU HACI-HOCA AĞABEY-ABLA İŞLERİNİ"
"İRADENİZİ BİR SÜMÜKLÜYE TESLİM ETMEYİN"

Vali Yavuz'un konuşmasındaki en önemli satırlar arasında da özellikle FETÖ/PDY içerisindeki yapılanmayı katsederek, "Hocam bilir, ağabeyim bilir, ablam bilir demeyin. Neden siz bilmiyorsunuz? İradenizi neden teslim ediyorsunuz bir sümüklüye?" diyerek FETÖ'cülere tepki gösterdi, "28 Şubat'ı yapan zihniyetle, 15 Temmuz'u yapan zihniyet aynı zihniyettir. Vesayet küresel bir vesayettir. Bu toplum zinde olmadığı sürece, aklını kiraya verdiği sürece bunlarla bir daha karşılaşırız. Bırakın bu hacı-hoca, ağabey-abla, siz bilin. Bakın en son bir operasyon yapıldı. Böyle bir rezaleti bu tophlum kaldırabilir mi? Din adına kaldırabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim