Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Ordu'nun en büyük camisi olan Ulu Cami'de, 10 bin kişi aynı anda namaz kılabileceğini söyledi.  

CAMİNİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK PROJE 

Ulu Cami ve çevresinde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz,  "Ulu Cami'nin ihtişamını ortaya çıkaracak olan Ulu Cami Meydan Düzenlemesi ve Kapalı Otopark Projesi'nde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ulu Cami Ordu'nun en ihtişamlı eserlerinden birisi ve projenin tamamlanmasıyla birlikte bu güzellik daha da ön plana çıkacak. İki ay içerisinde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.  

YÜZDE 75'İ TAMAMLANDI 

Projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, "Ulu Cami çevresinde geniş bir alan olmasına rağmen dağınık bir görüntüsü vardı. Yaptığımız istişareler sonrası, buraya caminin ihtişamına yakışan bir çevre düzenlemesi yapmaya karar verdik ve hızlı bir şekilde başladık. Projenin yüzde 75'inin tamamlandı. Toplam 6 bin 277 metrekare alan üzerinde uyguladığımız projede çocuk oyun alanları, kuru havuz, yeşil alanlar, dinlenme alanları ve kamelyalar yer alıp, 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip 80 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Proje tamamlandığında caminin güzelliğine güzellik katılacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim