Demir, çimento, arsa maliyeti, işçilik gibi girdi maliyetleri arttı, sıfır konut fiyatları da neredeyse astronomik rakamlara ulaştı. Yaşanan bu artış 3+1 ve üzeri konutlara olan ilgiyi azaltırken, talep 1+1 ve 2+1'lere kaymaya başladı.

"Yeni Evim Kampanyası"na başvurular başladı "Yeni Evim Kampanyası"na başvurular başladı

Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan, gayrimenkul yatırımının her zaman değişmeyen güvenli liman olduğunu belirterek son yıllarda girdi maliyetlerinin konutta tüketici tercihlerini etkilediğini söyledi.

Demir, çimento, arsa maliyeti, işçilik ve benzeri girdi maliyetlerinin artmasının konut fiyatlarını ciddi şekilde yükselttiğine dikkati çeken Karaarslan, hem oturmak hem de yatırım için ev alanların tercihlerinin değiştiğini bildirdi.

Karaarslan, konut alımlarında küçük metrekareli evlerin öne çıktığına işaret ederek "İnsanlar başlangıç olarak düşündükleri 1+1 ve 2+1 gibi küçük metrekareli evlere yöneliyorlar, sağladıkları birikimlerle daha büyük evlere bakıyorlar. Bu tür evlerin hem satışı daha kolay oluyor hem de kira amortismanı açısından büyük evlere göre daha cazip yatırım aracı olarak görünüyor." dedi. 

Editör: TE Bilisim