Açıldığı günlerde birçok kesim tarafından 'tabela havalimanı olacak' algısı yaratılan hatta havaya balonlar uçurularak protestolara sahne olan Ordu-Giresun Havalimanı 3 yılda yaklaşık 3 milyon yolcu kapasitesine ulaştı. 

Ordu-Giresun Havalimanı Müdürü İsa Türkmen ve beraberindeki VIP Sorumlusu Yakup Alim ve mali işler personeli Melike Ünsal ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette daha çok Avrupa ve Türkiye'nin ilk unvanına sahip Ordu-Giresun Havalimanı'nın geldiği son durum konuşuldu. 

Hali hazırda günlük ortalama 15, karşılıklı 30 seferin düzenlendiği Ordu-Giresun Havalimanı'yla ilgili konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şimdiye kadar havalimanında karşılıklı olarak 20 bin 126 sefer düzenlendiğini ve 2 milyon 700 bin yolcuya hizmet verildiğini söyledi. İstanbul'da yapımı süren 3'üncü havalimanıyla birlikte önemli bir ünvan taşıyan ikinci havalimanının Ordu-Giresun Havalimanı olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Türkiye'nin en önemli prestij projelerinden birisi. Deniz üzerinde Avrupa ve Türkiye'nin ilk, tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilerek hizmete giren, ülkemizin gurur ve prestij projesi Ordu-Giresun Havalimanı 2 milyon 700 bin yolcuya ulaştı. İki ilin 50 yıllık hayalinin gerçekleşmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Editör: TE Bilisim