Yeniden yapılandırma için bugün (31 Temmuz) saat 17.00 son süreydi. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ve Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 7145 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la son başvurus süresi 27 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 18 Temmuz'da yaptığı yazılı açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır. 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının 31 Temmuz 2018'de sona erecek olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve mükelleflerimizin bu yapılandırmadan yararlanmaları için son fırsat olduğunu belirtmek isterim" demişti.

Bakanlığın bu karanını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bozdu, aldığı son dakika kararıyla 31 Temmuz 2018 günü mesai bitimine kadar sürecek olan sürenin 27 Ağustos 2018 günü mesai bitimine kadar uzattı.

Editör: TE Bilisim