Ziraat Odaları'nın fındık üreticileri üzerindeki etkilerine ilişkin son günlerde özellikle sosyal medyada yapılan eleştirilere yanıt veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık üzerinde oynanan oyunlara ilişkin uyarıcı mesajlarının bazı çevrelerce kasıtlı olarak kamuoyuna yanlış aktarıldığını söyledi.

"MENFAATLERİ İÇİN GÖZLERİ KÖR OLMUŞ KİŞİLER"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Akça, "Uzun vadede fındık üzerinde oynanmak istenen bir takım ayak oyunlarını görerek üreticilerimizi, sanayicimizi ve ihracatçılarımızı uyaran bazı görüşlerimizi beyan ettik, fakat bazı art niyetli ve ufacık menfaatleri için gözleri kör olmuş kişiler tarafından kasıtlı veya bilinçsiz olarak eleştiriliyoruz. Eleştirilme sebebimiz Ziraat Odaları'nın üretime katkısının olmadığı, kaliteyi ve verimi arttırıcı faaliyetlerde bulunmadığımızla alakalı aslı astarı olmayan söylemlerdir" ifadelerini kullandı. 

"ÜRETİCİ KAZANIRSA FINDIKTA VERİM ARTAR" 

Akça açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bizler bazı çevrelerce yapılan fındık verimini ve kalitesini arttırıcı çalışmalara karşı çıkarken, fındığın önceliğinin verim ve kalite artışı olmadığı, üretimden önce fındığı işleyecek mamul madde haline haline dönüştürecek tesislerin kurulmasını ve sayısının arttırılması gerektiğini fındık üreticilerinin önceliğinin bu sistemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Eğer bu sistemleri hayata geçirirsen zaten üretici fındık ürününden kendini geçindirecek parayı kazanacaktır. Dolayısıyla ürün kalitesini ve verimini arttırmak için kendisi her sistemi deneyecek, böylelikle sorun kökten çözülecektir. Ayrıca üreticimizi sömürmeyi adeta iş haline getirmiş olan tekelcilerin de tekerine çomak sokulacak ve oyuncağı bozulacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odalarının çiftçi ve üreticilerin dertleriyle dertlendiğini belirten Akça, "7/24 çiftçilerimizin emrinde ve yanındayız. Bunu görmeyen gözlere ve idrak edemeyen beyinlere de çok fazla söyleyecek sözümüz yoktur" dedi.

Editör: TE Bilisim