ORDU - Et ve Süt Kurumu (ESK), ucuz et satışına ilişkin çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını duyurdu. Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, ucuz etin 1 Kasım'dan itibaren satılmaya başlanacağını duyurdu.

"KIYMA 29, KUŞBAŞI 31 LİRADAN SATILACAK"

Çalışmaların sonuçlandırma aşamasına geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Bu kapsamda öncelikli hedefimiz, en geniş tüketici kitlesine ulaşmaktır. Bu maksatla Türkiye'nin bütün illerinre satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en ucuz ve en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasını hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek üzere kıyma etin kilosunu 29 TL ve kuşbaşı etin kilosunu 31 TL'den satmayı taahhüt eden ve Türkiye'nin bütün illerinde satış noktası bulunan zincir marketlere Et ve Süt Kurumumuz tarafından daha karkas et satışı yapılacaktır" denildi. 

"ÜRETİCİYE DE DESTEK VAR"

Et ve Süt Kurumu'nun yerli hayvan yetiştiriciliği yapan besicileri de korumak için yerli hayvanların Et ve Süt Kurumu'nda kesilmesi kaydıyla kilosunu 25 TL'den satın alınacak. Et ve Süt Kurumu adına et satışı yapacak olan zincir marketler, bu satışa 1 Kasım'dan itibaren başlayacak. Ürünler en az yarımşar kiloluk ambalajlarda taze olarak satılacak. Şoklanmış veya donmuş halde satışı yapılamayacak. Sözleşme imzalayan zincir marketler, başka kıyma ve kuşbaşı ürün satamayacaklar.
Editör: TE Bilisim