ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, maliyetlerin yüksek olduğunu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da yerinde tespit ettiğini, buna rağmen TMO'nun Giresun kalite fındık için kilogram başına 10 lira 50, levant kalite için 10 lira olarak açıklanan fiyat son derece yetersiz kaldığını bildirdi.

Bayraktar, "Tüccar, TMO'nun verdiği fiyatın netini hesaplamış, kendi fiyatının altında kaldığını görmüş ve piyasa fiyatlarını hem Doğu Karadeniz'de hem Batı Karadeniz'de aşağı çekmiştir. Üreticimiz TMO'nun açıkladığı fiyata son derece tepkili. Bahçeye girmeyeceğini söyleyen, fındık ağaçlarını kesen üreticilerimiz bile var. Hükümetimiz, 500 bin fındık üretisinin sesine kulak vermeli, sorunu görmeli, acilen TMO fiyatlarını revize ederek tepkiyi dindirmelidir" dedi.

Bayraktar, konuyla ilgili olarak üreticinin görüş ve taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya da ilettiklerini belirtti. 
Editör: TE Bilisim