Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ordu ziyareti sırasında Ordu-Giresun Havalimanı'nda havaalanı taksicileri ile dışarıdan gelen taksiciler arasında yolcu alma tartışması başlamıştı.

Krize dönüşen olaya Ordu Valisi Seddar Yavuz el attı ve yaptığı açıklamayla da son noktayı koydu. İşte o açıklama:

"Son günlerde, yerel basın ve internet haber sitelerinde; Giresun plakalı taksilerin Ordu-Giresun Havalimanından yolcu almak için geldiklerinde, Havalimanına sokulmayarak mağdur edildikleri yönünde haberler yayınlanmıştır. Ticari taksici esnafının Havalimanından yolcu alamamaları uygulaması; yürürlükte bulunan Karayolları Taşıma Kanunu, Taşıma Yönetmeliği ve Uygulama Genelgeleri kapsamında yapılmaktadır. Ticari taksilerin, yetkilendirilmiş oldukları belediye sınırlarında ve bu sınırların dışındaki herhangi bir noktaya yolcu taşıma şartları ve kuralları, yasal düzenlemelerle belirlenmiştir.
 
Ordu-Giresun Havalimanından dışarıya yolcu taşıma hakkı, DHMİ tarafından havalimanı taksicilerine ihale yoluyla ve mevzuata uygun olarak verilmiş bir haktır. Havalimanı taksicileri haricinde gerek Ordu, gerek Giresun, gerekse de başka bir il plakalı ticari aracın, Havalimanından yolcu alma hakları bulunmamaktadır. Bu kısıtlama, sadece Ordu-Giresun Havalimanını kapsayan bir kısıtlama olmayıp, her ticari taksi için yetkilendirilmiş oldukları belediye sınırları dışı için de geçerli bir kuraldır. Ticari araçların Havalimanına tek yönlü olarak yolcu getirmelerinde herhangi bir kısıtlama bulunmamakla birlikte geriye boş dönmeleri yasal zorunluluktur. 
 
Habere konu olan uygulama, Hukuk Devleti ilkeleri kapsamında, yürürlükteki mevzuat doğrultusunda yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

Editör: TE Bilisim