ANKARA - Fındık fiyatlarında her geçen gün yaşanan fiyat gerilemesi karşısında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu'yu eleştirdi. Akdeniz, "Üreticiyi temsil ettiğini söyleyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı ne iş yapıyor?" diye sordu.

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin fındık alımı ve fındık fiyatları noktasında piyasada regüle görevini görememesi üzerine kendisine ait sosyal medya hesabı Facebook'tan açıklamalarda bulunan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, ziraat odalarını eleştirdi, üreticinin haklarını savunamadıklarını ileri sürdü. Akdeniz, "Fındık üreticisi adına tek ses çıkarmayanlar, zamanı geldiğinde o koltuklarında oturacaklarını zannediyorlarsa şimdiden yanıldıklarını ifade etmek isterim" dedi. 

"SİZ ÜRETİCİYİ SAHİPSİZ Mİ SANIYORSUNUZ?"

Oturdukları makam ve koltuğun hakkını vermeleri gerektiğini ifade eden Akdeniz, "O koltuklar üreticinin hakkını savunmak için var, başkalarının çıkarlarını savunmak için değil. Muhtarlık kurumu her zaman üreticinin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Buradan Altınordu Ziraat Odası Başkanı'na sesleniyorum. Kendi çıkar kavgalarınız üzerinden değil, fındık üreticisinin haklarını savunmak adına uğraş verin. Unutmayın ki; sizin seçiminiz muhtarlardan geçiyor. Başka işlerle uğraşacağınıza fındık üreticisinin yanında olmanız konusunda sizi uyarıyorum. Siz üreticiyi sahipsiz mi sanıyorsunuz?" diyerek sert bir dille uyardı.
Editör: TE Bilisim