ORDU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde 4.3 büyüdüğünü açıklamasının ardından, yaşanan bu makroekonomik büyümenin Ordu'daki yerel piyasalarda da etkisini gösterdiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını olumlu karşıladığını söyleyen Şahin, "Şu anda Ordu'ya il dışından gelen veya Ordulu iş adamlarımızın odamıza müracaat ederek açtıkları iş yerleri zaten bir hareketi gösteriyor. Ordu, 30 Mart'ta bölgemizin ekonomisini çok etkileyen fındıkta bir afet yaşamasına rağmen, ticari hayatımızda bir hareketlilik var. Bunu kisme inkar edemez. Hatta Ordu daha önceleri hep göç veren bir konumdaydı, son 1-2 yıldır göç vermiyor, artık göç alıyor. Üniversitemizi ele alırsak 2 yıl önce 10 binli rakamlarda öğrencimiz vardı, şimdi 16-17 binli rakamlara ulaştı. Öğretim üyesi sayısı 200-300 taneydi, binli rakamlara ulaştı. Son bir ayda açılışına katıldığım 8-10 tane işyerinin çoğunluğu Giresun'dan veyahut iç bölgelerden gelen vatandaşlarımız tarafından yeni ve hatrı sayılır iş yerleri açıldı. Bu demektir ki Ordu'da hareketlilik var ki yeni yeni işyerleri açılıyor."

"FINDIK ARTIK PARA EDİYOR"

OTSO Başkanı Servet Şahin, fındık fiyatlarının da artık önceki yıllara oranla çok fazla ilerlediğinin altını çizerek, "Bundan 1 yıl önceye göre, 6 ay önceye göre fındığımız 6 liraya satılırken, şimdi 10 liraya satılıyor. Yani ürünlerimiz para eder hale geldi. Bir hareketlilik var ki ekonomide, malımızın değeri ortaya çıkıyor." diye konuştu. Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"BÜYÜKŞEHİR OLMAK BİR ADIM ÖNDE BAŞLAMAK DEMEK"

"İlimizin büyükşehir olmasının bir avantajı var. Büyükşehir olmak demek, herşeye bir adım önde başlamak demektir. Yani büyük kelimesi bile psikolojik olarak yatırımcıyı cezbediyor. Yatırımcı bir büyük şehre geliyor. Türkiye'de 30 tane büyükşehir var ve 1 tanesi de Ordu. Bu bile Ordu'ya yatırımcının gelmesini sağlıyor."
Editör: TE Bilisim