Fındıklar toplanıyor, çuvallanan fındıklar kurutma işlemi için harmanlara seriliyor. Bir süre sonra kurutma işlemi tamamlanan fındıkların kabuklarından ayrılması için patoza verilecek, ancak patoz saat başı çalışma ücretleri de cep yakıyor. 

Geçen sene saatlik çalışma ücretlerinin 180 lira olduğunu söyleyen patozcular, bu rakamın bu sene 250 liraya çıktığını belirtiyor, buna gerekçe olarak da artan akaryakıt fiyatlarını gösteriyor. Akaryakıt litre fiyatlarındaki artışın traktör ve patoz fiyatlarına yansıdığını dile getiren patozcular da kendilerine göre haklı çünkü, "Mazotun litresi geçen sene 3.7 TL'ydi, bu sene 5.7 TL oldu. 2 liranın üzerinde zam geldi akaryakıta, bu yüzden 250 lira gibi bir fiyat talep ediyoruz" diye konuştu. Ancak patozcuların da en büyük isteği, fındık fiyatlarının yüksek, hatta en az 15 lira seviyelerinde olması. Çünkü fındık fiyatları üreticileri, üreticiler de patozcuları rahatlatacak. 

Ordu'da fındıkla ilgili oluşturulan komisyon, patozcuların saat başı çalışma fiyatını 155 TL olarak, fındık işçilerinin günlük ücretini de 70 TL olarak açıklamıştı. Ancak fındık işçileri günlük 85 ila 100 TL arasında çalışırken, patozcular da saat başı 250 TL'ye çalışıyor.

Editör: TE Bilisim