ORDU - Tv52'de yayınlanan Özel Gündem programında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, geçtiğimiz 3 Aralık'tan itibaren sürdürülen çalışmalarla birlikte Ordu'nun nüfusunun % 3.2'lik bir artışla 753 bini bulduğunu belirterek, "22 bin kişilik artışın genel bütçeden Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ve dolayısıyla hizmetlerimize getirisi yıllık ortalama 9 milyon TL olacak. Bunun yanında artan nüfusumuzla birlikte yeni bir seçimde milletvekili sayımız da 6 olacak" diye konuştu. 
 
"YÜZDE 3.2 ARTIŞ SAĞLANDI"
 
Başkan Yılmaz, Ordu nüfusunun gerçek rakamlarına ulaşması için sadece İstanbul'a 5 kez gittiklerini belirterek, 729 bin olan sayının 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 753 bine ulaştığını söyledi.

3.2'lik bir artışın gerçekleştiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Devletin yatırımlarında bile bir ölçüt vardır. Devlet Planlama Teşkilatı'nın kriterlerine göre yatırımların yapılabilmesi için nüfus sayısının 750 bin olması gerekir. Çok şükür biz bu rakamı geçtik. 753 bin rakamıyla birlikte milletvekili sayımız da yeni bir seçimle 6 olacaktır. Nüfus artışını biraz daha zorlarsak sayıyı 7'ye çıkarabiliriz. Bazı ilçelerimizde yüzde 20'lere varan nüfus artışı oldu. Biz bu çalışmaları yürütürken Ordu nüfusunun kış ayları değil, yaz ayları baz alınarak değerlendirilmesini istedik. Aralık ayında 720 bin olarak gördüğünüz nüfus, Ağustos ayında neredeyse iki katı oluyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim