Altınordu Belediyesi özellikle pandemi nedeniyle başlattığı destekleme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi, şoför esnafının yüzü güldü. 

Salgın sürecinde okulların yüz yüze eğitime ara vermesi ve sokağa çıkma kısıtları sebebiyle uzun süre çalışamayan ve ekonomik zorluk yaşayan servis araçları, şehir içi dolmuşları ve köy minibüslerinden oluşan bin şoför ve bin  araca bin depo yakıt desteği lansman programına şoför esnafının ilgisi yoğun oldu. Düzenlenen törende konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, şehir dayanışması ile kaderlerini şehrin ve hemşehrilerinin kaderine bağladıklarını söyledi. 

Başkan Tören törende yaptığı konuşmada, "Şehir dayanışması adı altında kaderimizi bu şehrin ve bu gök kubbenin altında yaşayan değerli hemşehrilerimizin kaderine bağladık. Esnafımız, emekçimiz alın teri ile bu şehre hayat veren yine alın teri ile bu şehrin huzuruna, sükununa, yaşamına deyim yerindeyse can veren kıymetli emekçilerimizin daima yanındayız. Bir buçuk yıldır dünyayı ülkemizi etkisi altına alan başta toplum sağlığı açısından ve devamında hem ekonomik etkileri hem sosyal yaşamımızda ki alışkanlıklarımızı neredeyse unuttuğumuz ve yine birçok sektörü doğrudan etkileyen bir virüs belasıyla, musibeti ile insanlık dünya karşı karşıya. Ancak hayatımızı doğrudan etkileyen bu illetle mücadele yine insanlığın ortak aklı ve dayanışması ile bir arada sürmeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"SALGINDAN EN FAZLA ETKİLENEN KESİMLERDEN BİRİ ŞOFÖR ESNAFLARIMIZDIR"

"Salgından en fazla etkilenen kesimlerden bir tanesi de şoför esnafımızdır" şeklinde açıklamalarını sürdüren Başkan Tören, "Neredeyse bir buçuk yıldır kontak açamayan servis şoförlerimizi şehir dayanışması dediğimiz bugün de unutmamız söz konusu olamazdı. Aynı zamanda köylümüzü, üretimi şehirle buluşturan ve en önemli işlerden bir tanesi köy yaşamının devamı noktasından şehirle köy arasında önemli bir görevi ifa eden köy minibüslerimizi de unutmamız söz konusu olamazdı. Dedik ki, arkadaşlar biz ne yapabiliriz? Hükümetimizin açıkladığı paketler, Büyükşehir Belediyemizin açıklamış olduğu paketler dışından bizde tamamlayıcı sosyal destek paketi olarak bu kesime elimizi uzatmak zorundayız. Bugünkü bu çalışmamızı 1000 tane şoför esnafımızı 1000 depo yakıt desteği ile taçlandırdığımızı buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

Şoförler yakıt desteğini Altınordu Belediyesince kendilerine verilen ALTINKART ile anlaşmalı istasyonlardan alabiliyorlar.

Editör: TE Bilisim