ORDU - Türkiye'de en çok fındık üreten il olma unvanına sahip olan Ordu'da, 2017 yılı hasatı devlet töreniyle başladı.

Perşembe ilçesine bağlı Doğan Köyü'nde gerçekleştirilen Fındık Hasat Şenliği'nde konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, alan bazlı destek ödemeleri kapsamında, 2009 yılından bu yana her yıl yaklaşık 300 milyon, toplamda da 2.2 milyar liraya yakın rakamın fındık üreticilerine ödendiğini söyledi. Üreticilerin mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Vali Seddar Yavuz, örnek uygulamaların üretici ile buluşturulması gerektiğini söyledi.
 
Önümüzdeki günlerde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı destekleriyle büyük bir projenin üreticilerle paylaşılacağını belirten Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim bir ve beraber olmaya, çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. Daha çok çalışacağız, çünkü bu asır bizim asrımız olacak. Bizim asrımız olabilmesi için her alanda en iyiyi bulmalıyız. Bunu nasıl yapabiliriz? Somut olarak bugün tarımı konuşuyoruz. Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde 282 tane teknik personel var. İl ölçeğinde bu iyi bir rakam. Bizim tarım tekniklerini, ziraat mühendislerimizin tavsiyelerini yerine getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili elbette bizim, örnek uygulamaları sizlerle buluşturmamız gerekiyor. O yüzden bir ve beraber olalım, kardeş olalım, önümüze güvenle bakalım. Bizim aşamayacağımız herhangi bir engel yoktur. Ümitsizliğe asla yer yoktur. Biz mutlaka küresel ve güçlü bir Türkiye olacağız. Bunun temel şartı çalışmak, çalışmak, çalışmak ve medeniyetimizden beslenmek. Asla bin yıllık medeniyetimizden ayrılmayacağız. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız."

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz da konuşmasında, fındıkta verimin arttırılarak üreticinin fındık gelirinin yükseltilmesinin hedeflendiğini belirtti.
 
Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, beraberinde bulunan protokol mensupları ile fındık bahçesine girerek fındık topladı. Törende, geçtiğimiz yıl fındık üreticilerine hibe edilen fındık toplama makinesi de programa katılanlara tanıtıldı.
Editör: TE Bilisim