Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Kasım'da AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki gündeminin son maddesini fındığa ayırmış, "Fındık fiyatlarının yine düşmeye başlaması üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi'ni son anda biz dedik ki bir kez daha devreye sokalım. Çünkü alavereciler var, onlar geliyor benim fındık üreticisi kardeşimi köşeye sıkıştırıp onların elinden mahsulünü alıyor. Biz bunlara fırsat vermeden şimdi Toprak Mahsulleri Ofisi'mizle 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren levant kalite fındığın kilosu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu da 14,5 liradan almaya başlayacağız. Kayıtlı fındık alımlarında kilo başına 2 lira da destekleme ödemesi yapıyoruz, dolayısıyla üreticimizin eline fındığın her kilosu 16 lira veya 16,5 liraya geçmiş oluyor" demişti.

"ORDU TİCARET BORSASI 12,5 TL DEDİ"

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından hareketlenen fındık piyasalarında fiyatların nasıl oluşacağı konusu haftanın en çok konuşulan konularının başında gelirken, Ordu Ticaret Borsası ise bu tarihten önce açıkladığı 12 TL'lik fiyatı son birkaç gündür tabelaya yansıtmazken, bugün ilk kez fiyat açıkladı, 12 TL'lik serbest piyasa fındık fiyatını sadece 50 Kuruş yükselterek, 12,5 TL'ye çıkardı. 

Fındık çevrelerinden edinilen bilgilere göre bu rakam, Trabzon'da faaliyetlerini sürdüren yabancı tekel firmanın da alım fiyatı olarak tanımlanıyor.
 

Editör: TE Bilisim