İSTANBUL - Sabiha Gökçen Havalimanı Türk Hava Yolları Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de bir ilk olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bu yıl sonu veya önümüzdeki yılbaşında hizmete açılacağını söyledi. Erdoğan, "Bu alandaki atılımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Karadeniz'de Ordu ile Giresun arasında ülkemizde ilk defa deniz üzerinde bir havalimanını şu anda inşa ediyoruz" diyen Erdoğan, gözleriyle törene katılanları tarayarak, "Arıyorum arıyorum Cengiz'i bulamıyorum" şeklinde espri yaptı.

Bunun üzerine ayağa kalkan iş adamı Mehmet Cengiz'e, "Ne zaman bitiyor bu havalimanı?" diye soran Erdoğan, Cengiz ile projenin bitim tarihi konusunda konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Altyapı bitti, helikopterle gittim, gezdim, indim, gördüm. Şu anda yıl sonuna kadar da üst yapı bitecek. Bu ne demek? Çarşamba'dan bir defa Samsun'a gidebiliyorsun, Ordu'ya gidebiliyorsun. Şimdi Ordu Havalimanı yapıldığı zaman Giresun'a gideceksin, alternatif, Ordu'yu kullanacaksın, aynı şekilde Trabzon'da bir sıkıntı olsa, mevsimsel koşullar da olabilir, alternatifler çoğalıyor. Örneğin şimdi Artvin ile Rize arasında da havaalanı inşallah başlıyor. O da bittiği zaman Artvinli Batum'dan da istifade edebilecek, buradan da istifade edebilecek. Rizeli, Trabzon'dan da istifade edebilecek, Rize'de yapılan da istifade edebilecek. Alternatifleri çoğalttıkça artık benim insanımın, şuraya ulaşırken acaba benim sıkıntım derdim ne olacak sorusunun cevabı karşılanmış oluyor. Biz buyuz. Geldiğimizden bu yana bunların adımını attık. Yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek, inşallah bu havalimanı Ordu-Giresun, bunu yıl sonu ya da önümüzdeki yılın başı itibariyle hizmete açıyoruz. Adana ile Mersin arasında yapacağımız Çukurova Bölgesel Havalimanı devam ediyor, onunla ilgili çalışmalar da ileri bir safhaya ulaştı."
Editör: TE Bilisim