Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ordu'nun denizden daha çok yararlanması, ekonomik-sosyal, turizm ve istihdama yönelik yatırımlara açılması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, il genelinde stratejik konumda bulunan limanlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını da sürdürüyor. 

Bu zamana kadar küçük bir liman olmaktan öteye gidemeyen Ünye Limanı'nın geliştirilmesi ve Karadeniz'deki ülkeler arasında etkili ve stratejik bir konteyner limanı olmasını sağlayacak Ünye Port Projesi’yle ilgili konuşan Başkan Güler, "Burada gerçekleştirilecek olan projenin ihalesi yapıldı ve çalışma bitmek üzere. Artık bundan sonraki kısımda yapım çalışmaları konusuna ağırlık vereceğiz" dedi.

Ünye Limanı'nın bölgenin en önemli yükleme merkezlerinden birisi olacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Ünye Limanı bölgenin en önemli yükleme merkezlerinden bir tanesi. Limanımızın kapasitesini daha fazla nasıl artırırız, gemilere daha fazla nasıl yükleme yapabiliriz ve ithalat ve ihracat konusunda buradan daha fazla nasıl yararlanabiliriz konusunda yetkililerimiz değerlendirmelerde bulunduk. Çıkarımlarımız sonucunda ise belki daha farklı yatırımlar veya tedbirler almayı düşünüyoruz. Bunun için yerinde incelemeler yaparak kararlar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim