Ordu'da yaşam koşullar her geçen gün güçleşmeye devam ediyor. Özellikle 3 kişilik bir ailede sadece bir kişi asgari ücretle çalışsa dahi, aldığı ücret asgari geçim koşullarını sağlamasına yetmiyor.

Altınordu'da simit fiyatları pek çok noktada 1 liradan, 1,5 liraya fırladı. Yani simit fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yapıldı. Hal böyle olunca, yine aynı merkez ilçede 3 kişilik bir aile tanesi 1,5 TL'den günde üç öğün 2'şer simit yiyeyerek yeme ihtiyacını gidermiş olsa, günlük 27 liraya, aylık ise 810 liraya ihtiyacı oluyor. Üstelik bu tüketime simidin en yakın arkadaşı çay dahil edilmeden. Çay ocağı ve kıraathanelerde ortalama 1 liradan satılan bir bardak çay, simidin yanına eklendiğinde bu rakam daha da artıyor. 

SİMİTİ TEK BAŞINA YEMEZSENİZ... 

Altınordu'da bazı kafeterya ve pastaneler ise simiti dikey olarak ortadan ikiye kesiyor arasına birkaç dilim peynir ve marul yaprağı koyuyor. Bunun fiyatı ise 3 lira. 3 kişilik bir aile eğer bunu tüketmek isterse günlük 54 lira, aylık ise 1620 lira tutuyor. Eğer simitin içinde peynir ve marul yaprağı yetersiz deyip, yanına sucuk veya pastırma eklenmesini isteyecek olursanız, bu kez fiyatı daha da artıyor.

ALTINORDU'DA EV KİRALARI

Ordu'da ev kiraları ise adeta dudak uçuklatan cinsten. Türkiye'nin en sık kullanılan emlak arama sitelerinden biri olan Sahibinden.com'a verilen ilanlara göre Ordu'nun Altınordu ilçesi merkez mahallelerinde en düşük ev kirası Zaferi Milli Mahallesi'nde 2 oda 1 salon 90 metrekarelik daire 350 lira. En yüksek kira bedeli ise Şahincili Mahallesi'nde 4 oda 1 salon 190 metrekarelik daire 3 bin 500 lira. Eğer villa kiralamak istiyorsanız, aylık kirası 4 bin 500 ila 5 bin lira civarlarında. Bu fiyatlara da depozito, elektrik, su, doğalgaz, giyecek, ulaşım ve okul masrafları dahil değil. 

Editör: TE Bilisim