TÜRKİYE genelinde her yıl fuar açan yaklaşık 30 ilden biri olan Ordu'da, 29 Haziran'da başlayan ilk fuarın ardından bu kez 18'nci kez Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı ile 4'ncüsü düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Levent Yıldırım, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, iş ve ekonomi çevresinin önde gelen isimleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, katılımcı firma temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açış konuşmasını yapan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, "3 bin metrekare alanı kapsayan fuara Ordu'da faaliyet gösteren firmalarımız başta olmak üzere Gaziantep, Çorum, Malatya, Gümüşhane ve diğer illlerde faaliyet gösteren firmaların da katılımları memnuniyet vericidir. İş dünyasının en büyük temsilcisi olan Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının söz konusu olan fuar alanı içinde üyelerimize tanıtım yaptığı her biri 12 metrekare olmak üzere toplam 7 tane standımız bulunmaktadır. Her alanda olduğu gibi ticaret ve sanayi alanında da rekabet artmaktadır. Fuarlar bir ilin ekonomik anlamda gelişimini sağlarken, aynı zamanda çevresel olarak da gelişimine katkıda bulunurlar. Odamız bu tür fuarları desteklemektedir, bundan sonrada desteklemeye devam edecektir" dedi.

Ordu  bin metrekare alanı kapsayan fuara Ordu'da faaliyet gösteren firmalarımız başta olmak üzere Gaziantep, Çorum, Malatya, Gümüşhane ve diğer illlerde faaliyet gösteren firmaların da katılımları memnuniyet vericidir. İş dünyasının en büyük temsilcisi olan Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının söz konusu olan fuar alanı içinde üyelerimize tanıtım yaptığı her biri 12 metrekare olmak üzere toplam 7 tane standımız bulunmaktadır. Her alanda olduğu gibi ticaret ve sanayi alanında da rekabet artmaktadır. Fuarlar bir ilin ekonomik anlamda gelişimini sağlarken, aynı zamanda çevresel olarak da gelişimine katkıda bulunurlar. Odamız bu tür fuarları desteklemektedir, bundan sonrada desteklemeye devam edecektir” dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz da, "Karadeniz'in incisi' diye tabir ettiğimiz, Karadeniz'in en güzel şehrinde bulunuyoruz. Ordu'yu gördükçe, Ordu'yu gezdikçe, hayran olmamak, tutkuyla bağlanmamak mümkün değil. O yüzden Ordu, geleceği en parlak şehirlerden birtanesidir" diyerek başladığı konuşmasında, "Biz Ordu'nun geleceğine gönül verdiğimize inanıyoruz. Bütün yatırımcılardan, bütün işadamlarından da bu şehre inanmalarını bekliyoruz. Ordu'da üç tane organize sanayi bölgesi faaliyete geçtiğinde bu şehirde 15 bin kişi istihdam edilecek ve birçok ürünü bu şehirde üreteceğiz. Bu şehir kalkınacak, büyüyecek. Ayrıca, OSB içinde yazılım ağırlıklı bir teknokent de oluşturacağız. Teknokentle birlikte birçok girişimci kardeşimiz burada çok büyük işler başaracaklar" ifadelerini kullandı.

5 GÜNDE 100 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

11 ve 15 Temmuz tarihleri arasında açık olacak olan Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı'na 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. İlk gün programında yaklaşık 8 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuarların ilki olan Yapı Dekorasyon ve Doğalgaz İhtisas Fuarı'nı 25 bin kişi ziyaret etmişti.   

Editör: TE Bilisim