Ordu'da sahil, orta ve yüksek kesimler olmak üzere 3 ayrı zaman diliminde belirlenen fındık hasatı, sahil kesiminde resmen başladı. 

Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Altınordu ilçesine bağlı Delikkaya Mahallesi'ne gitti, sepeti bellerine bağlayarak bahçe sahipleri ve fındık işçileriyle birlikte dalından fındık topladı. Ordulu fındık üreticisi Yalçın Topkaya'nın bahçesine misafir olan Vali Sonel ve Başkan Güler, hasat öncesi selfi çekmeyi de ihmal etmedi. 

Verdikleri ilk molada fındık işçileriyle bir süre sohbet eden Vali Sonel, fındık işçilerinden işin detayları ve kültürü hakkında da bilgi aldı. Oldukça memnun olan fındık işçileri de, "İlk defa bir fındık bahçesinde Vali ve Belediye Başkanı gördük. Bizlerle birlikte beline sepeti bağladılar, çok mutlu olduk. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız, bizden önce de bahçeye gelmiş. Buna da çok şaşırdık. Bizleri şereflendirdi, bahçemizi şenlendirdi. Allah razı olsun" diye konuştular. 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Hem Ordu'muz için, hem de ülkemiz için çok önemli olan bu yeşil altını toplama sezonu bugün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kıymetli Bakanımız, İl Tarım ve Orman Müdürümüz ve çiftçi kardeşlerimiz ile birlikte fındık bahçesindeyiz. 2020 fındık sezonu tüm üreticilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Bol ve bereketli olsun. Kazasız belasız bir sezon diliyorum" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de, "Bu yıl fındık sezonunu açıyoruz. Allah bereketli etsin, hayırlı etsin, bol kazançlı etsin. Yeşil altını dallarından toplamaya Sayın Valimizle birlikte, değerli arkadaşlarımızla, iş arkadaşlarımızla, dayı başımızla birlikte başladık. İnşallah bereketli bir yıl olur. İnşallah hem ülkemize, milletimize hayırlı olur, bol kazançlı olur, bereketli olur. Allah kazadan beladan korusun, bol kazançlı, bereketli bir yıl nasip etsin bizlere" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim