ORDU'da son haftalarda 250 gramlık bir ekmek 2.5 TL'den satılırken, fırıncılar bir kez daha harekete geçti. Ekmeğe 2.5 TL'lik gizli zam yaptı.

Ordugazete.com'dan Nuh Kırca'nın haberine göre fırıncılar Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'yle toplantı yaptı, toplantıdan zam kararı çıktı.

EKMEK FİYATINA GİZLİ ZAM!
FİYATI DEĞİŞMEDİ AMA GRAMAJ DÜŞÜRÜLDÜ 

Toplantının ardından alınan karara göre Ordu'da 2.5 TL'den satılan ekmeğin fiyatında oynama yapılmadı. Ancak 250 gramlık ekmekten 50 gram geri alındı, böylece 200 gram ekmeğin 2.5 TL'den satılmasına karar verildi. Daha önce 250 gramı 2.5 TL, kilosu ise 10 TL'den satılan ekmeğin kilo fiyatı, 2.5 TL'lik gizli zamla birlikte 12.5 TL'ye yükselmiş oldu. 

Yeni uygulamayla ilk satışlar, 23 Aralık 2021 Perşembe gününden itibaren başlayacak. Ancak şu ana kadar hiçbir kesimden yapılan bu gizli zamma ilişkin bir açıklama gelmedi.   

TÜRKİYE FIRINCILAR FEDERASYONU DA YALANCI ÇIKTI

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçen ay 22 Kasım'da bir açıklama yapmış, "Ekmeğin 4-5 lira olacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" demişti. Bu yalan da çok fazla uzun sürmedi.

Editör: TE Bilisim