Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yatırım ve istihdam açısından önemli olan ve Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey İlçesi Güzelyurt Mahallesi sınırları içerisinde kamulaştırma çalışmaları sürdürülen 2. OSB'yi taşkından korumak amacıyla yapılacak çalışmalar için bakanlıktan ödenek sağlandı.

Melet Irmağı'nın, taşkın durumunda OSB'ye zarar vermesini önleyecek çalışmaların ihalesi yeni yılın ilk günlerinde yapılacak. Kamulaştırma çalışmaları hızla devam eden 2. OSB'de, yapılacak taşkın koruma çalışması ile birlikte yatırımcılara arsa tahsisi işlemlerine başlanmış olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Tuncay Sonel, ilde yeni yatırımların önünü açacak, istihdamı artıracak, işsizliği azaltacak çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Sonel, bir yandan yatırımcıları kente davet ederek yatırım yapmaları konusunda teşvik ederken, diğer taraftan da yatırımcılara uygun yatırım olanakları sunmanın mücadelesini verdiklerini vurgulayarak, "Bu mücadeleyi Ordu ailesi olarak hep birlikte veriyoruz. İlimizde mevcut OSB'lere ilaveten yaklaşık 15 bin yeni istihdam sağlayabilecek Ordu 2. OSB, Fatsa OSB'nin genişletilmesi ve Ünye OSB'nin hayata geçirilmesi ve yatırımcıların istifadesine sunulması noktasında yoğun bir çabanın içerisindeyiz. Bu konuda da çok önemli mesafe katedildi." ifadelerini kullandı.

Kamulaştırma çalışmaları için gerekli ödenekler sağlanırken, altyapı çalışmalarına da ağırlık verildiğine işaret eden Sonel, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Ordu 2. OSB'nin en önemli sorunu olan taşkından koruma çalışması için gerekli olan ödeneği Tarım ve Orman Bakanlığımız tahsis etti. Tarım ve Orman Bakanlığınca, DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü emrime tahsis edilen 17 milyon liralık ödenekle Ordu 2. OSB'nin taşkından korunma ihalesi yeni yılın ilk günlerinde yapılacak ve çalışmalara da hızla başlanacak. Böylece ilimizin ekonomik yönden gelişimi için çok önemli olan Ordu 2. OSB'de yatırımcılara arsa tahsisi işlemlerine başlamış olacağız. İlimize hayırlı, uğurlu olsun." 

Sonel, ödeneğin şehre tahsisini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile emeği geçenlere teşekkür etti. Eyüp ELEVLİ/ORDU,(AA)

Editör: TE Bilisim