Ordu Ticaret Borsası yönetim kurulu ve üyeleri, 5'inci İstişare Toplantısı için bir araya geldi. Ramazan ayında bulunulması sebebiyle iftar programı da düzenleyen Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, açılış konuşmasında özellikle milli birlik ve beraberlik noktasında önemli mesajlar verdi. 

Ekonomik anlamda ortaya konulacak gücün cephede kazanılan zaferlerin tacı ve sonsuzluğun teminatı olarak tanımlayan Başkan Ziver Kahraman, "O nedenledir ki, en kötü zamanlarda bile üretmek zorundayız. Üretim sürecinin en önemli ayaklarından biri, tasarruftur. Bizler tasarrufu ibadetten sayan bir toplum olarak tasarruf üretim ve yatırım köprüsünü sağlam kurabilen bir kültüre sahibiz. İşte bu kültür ve ruh terk edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

O ZORUNLULUK KALKTI

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, üyelerinin menfaatine işlem yapacak her finans kurumuyla işbirliği yapmaya da hazır olduklarının da altını çizerek, özellikle ürün alımı sonrası finans noktasında bir takım zorunlulukların olduğunu ancak gerçekleştirilen çalışma ve lobi faaliyetleriye bu zorunluluğun da ortadan kalktığını müjdeleri. İşte Kahraman'ın o açıklamaları:

"7 bin liranın üzerindeki ödemelerin bankalardan ya da ödeme yapılan finans kurluşlarından yapılması gibi bir zorunluluk vardı biliyorsunuz. Malumunuz olduğu üzere fındık alım ve satımlarında diğer zirai ürünlere nazaran daha küçük partilerde bu limit hemen dolmaktaydı. Her defasında ödemenin bankalardan yapılması teamül ve piyasa gerçeklerine de uygun düşmüyordu. Bu konuda yaptığımız etkinlik ve lobicilik faaliyetleri sayesinde müstahsilden ürün alımları sonrasında ortaya çıkan ödemelerimizin bankalardan yapılması zorunluluğu limit gözetilmeksizin kaldırılmıştır. Bu da değerli üyelerimizin daha rahat çalışabilmelerine avans ve ürün bedellerinin tamamının da nakden ödeyebilme imkanı yaratmıştır, hepimizin gözü aydın." 

Editör: TE Bilisim