Motorinin litre fiyatına 68 Kuruş'luk indirim geliyor. Ancak bu indirim 4 Şubat gecesinden itibaren geçerli olacak. Bu arada Brent Petrol'ün varil fiyatı ise düşmeye devam ediyor, fakat bu düşüş Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına yansımıyor.

Uzmanlara göre akaryakıt fiyatlarındaki bu seviye, ABD Doları'nın bir türlü düşmemesinden kaynaklanıyor. Kur Korumalı Mevduat Sistemi'ne rağmen Türkiye 1 ADB Doları halen 18.82 TL'den, 1 Euro ise 20.57 TL'den işlem görüyor. 

Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu

ABD'de saatlik çalışma ücreti en az 15 Dolar seviyelerindeyken, Türkiye'deki asgari ücretliye denk çalışan bir işçi, 0.98 Dolar seviyelerindeki benzin fiyatlarıyla sadece 4 saat çalışarak aracının deposunu doldurabiliyor. Avrupa'da da bu rakam 15 Euro seviyelerinde. Avrupa'da da durum ABD ile benzer seviyelerde. Ancak Türkiye'de 40 litrelik depoya sahip bir aracın deposunu doldurmak için asgari ücretlinin, en az 3-4 gün çalışması gerekiyor.

Yapılacak olan son indirimle birlikte Ordu'da litresi 22.32 TL'den satılan motorinin litre fiyatı 0.68 TL'lik indirimin ardından 21.64 TL'ye düşecek. 

Editör: TE Bilisim