Halk Tv'de Eylül Han Tezel'in sunduğu 'Yerelden Siyaset' programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Atilla Şahin, yerel ekonomi üzerine yapılan söyleşide özellikle pandemi nedeniyle yaşanan kısıtlamalar ve kapalı işyerlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahin, 2020 yılında sadece Altınordu'da 60 bin işyeri sahibinin icralık olduğunu söyledi. Şahin, 2021 yılı Mayıs ayına kadar da rakamın 10 bini aştığının altını çizdi.  

Ordu ekonomisinin önemli bir kısmının fındık olduğunu dile getiren Şahin, "Türkiye'de fındık şu anda uluslararası tekellerin inisiyatifine terk edilmiş vaziyette. Meclis'te Cumhuriyet Halk Partisi bir Fındık Kanunu önergesi verdi. Dedi ki, oturalım konuşalım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin verdiği bu önerge AKP ve MHP oylarıyla rededildi" ifadelerini kullandı.  

"FINDIKTA YİNE AYNI OYUN"

Fındığın Ağustos'ta hasat edilip Eylül'de pazara inmeye başladığını belirten Şahin, "Geçen sene TMO aracılığıyla bir destekleme yapıldı. 22 TL'den bir taban fiyat başlandı, fakat bir önceki yıl TMO 24 TL'den fındık sattı bu arada. Yani onu da belirtmek istiyorum. Bugün aynı oyun yine oynanıyor. Fındık fiyatları düşmeye başladı. Şu anda 18-19-20 TL civarlarında seyrediyor. Giderek düşüyor. Yeni sezonda da fiyatı olabildiğince yükseltmeme adına her türlü manüplasyon yapılıyor" dedi.

ALTINORDU'DA İCRA PATLAMASI YAŞANDI

Ordu ekonomisinin 2020 ve 2021 yılında yaşananlarla birlikte çok ciddi yara aldığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Atilla Şahin, "2020 yılında Ordu'da TESK ve TSO'dan aldığımız rakamlara göre bin 75 işyeri kapandı. 2021 yılında 30 Nisan itibarı ile söylüyorum, 402 işyeri kapandı. Esnaf ne yapıyor? Esnaf şu anda çeklerini tahsil edemiyor veya ödeyemiyor. Fakat icra takibine uğramıyor, öyle bir güzellik yaptılar durdurdular. Fakat şöyle bir rakam vereyim. Altınordu ilçesi Ordu'nun en büyük ilçesidir. 220 bin nüfuslu bir ilçedir ve 2020 yılında 60 bin tane icra takibi yapıldı. 220 bin nüfuslu ilçede 60 bin icra takibi. Bugün daha henüz Mayıs ayındayız. 23 Mayıs'tayız. 10 bini geçti ve yasaklar olmasına rağmen. Yani icra takibi başlatamıyorsunuz buna rağmen 10 bini geçti. Bunların bir çoğu banka. Banka borçları yüzünden" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim