TBMM'de bugün düzenlenen Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemine Karadeniz Bölgesi'nin en önemli iki stratejit ürününü de aldı. Karadeniz'e geleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu Fındık ve Çay Kanunu'nun çıkması gerektiğini söyledi.

Gündemine ilk olarak Rize ve Artvin'deki çay üretimini alan CHP Lideri, "Çay üretimi başladı. Üreticiler şikayetçi. Her dönem şikayetçiler. Bir, Çay Kanunu'nu niye çıkarmıyorsunuz? Rizeli'ye sormak isterim. Sevgili Rizeli kardeşim. Bu AK Parti milletvekilleri geldiği, 19 yıldır iktidardasınız kardeşim ya, Çay Kanunu'nu niye çıkarmıyorsunuz diye sormuyor musunuz? Derlerse ki, söz ben çıkaracağım. Ben hazırlayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi grubu hazırlayacak. Altına basacak imzayı verecek, ama Çay Kanunu'nu hazırlarken çay üreticileriyle bir araya geleceğiz. Konuşacağız, bu kanun senin işini görüyor mu? Görmüyor mu? Kota ve kontenjanın kaldırılması lazım. Ne kotası? Ne kontenjanı? Ekmiş, emek harcamış, gübrelemiş. Şimdi kesiyor, satacak. Efendim kontenjan var. Ne yapsın şimdi? Tarlayı mı imha etsin? Çayda taban fiyat uygulaması olması lazım. Bir rakam açıklıyorlar bu tavan anlaşılıyor. Herkes onun altında satıyor" ifadelerini kullandı.

"FINDIK VE ÇAY KANUNU ÇIKMALI" DEDİ

Dünya'nın en güzel ve en lezzetli aromoya sahip çaylarının üretildiği Türkiye'de çay ithalinin de kaldırılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çay ithatalı uygulamasına da son verilmesi lazım. Ne çay ithalatı ya? Çay Türkiye'de. Rizeli kardeşlerim, geleceğim Rize'ye. Sizinle oturup konuşacağım. Kanaat önderlerinizle oturup konuşacağım. Türkiye'nin sorunları nasıl çözülür? Size anlatacağım. Samimi olarak anlatacağım. Çay konusunda Rize önemli bir bölgedir. Çay, Rize ve Artvin için stratejik bir üründür. Fındık, Karadeniz için stratejik üründür. İki ürün için de devletin özel politikalar üretmesi lazım" şeklinde konuştu.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları hiçbir ulusal medyanın gündemine girmedi.      

Editör: TE Bilisim