Altyapıdan üst yapıya, sosyal hayattan spora kadar hayata geçirdiği ve projelendirdiği çalışmalarla Ordu ilinin geleceğini inşa eden Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında da milyonlarca liralık yatırımları ile dikkat çekiyor. Kentin ulaşım ağının rahatlamasına yönelik planlanan yeni toplu ulaşım sistemini kısa bir süre önce hizmete sunan Büyükşehir, şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan ilçe minibüslerini tek çatı altında toplayacak olan Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde inşaat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

"ÇELİK KONSTRÜKSİYONLARIN MONTE ÇALIŞMASI YAPILIYOR"

Altınordu ilçe merkezinde kısıtlı bir alanda hizmet veren eski otogarın, yaşanan yoğunluğu karşılayamamasından dolayı büyük bir ihtiyaç olarak görülen yeni otogarın inşası için Büyükşehir Belediyesi hummalı bir çalışma yürütüyor. Altınordu ilçesi Eskipazar mevkiinde TOKİ ve Memurkent konutlarının bulunduğu bölgede inşaat çalışmaları devam eden yeni otobüs terminalinde bağlantı yolları açılırken, temel imalatının tamamlanmasının ardından çelik konstrüksiyon monte çalışmasına geçildi.  

"25 MİLYON TL'LİK YATIRIM"

25 milyon TL’yi bulacak olan yeni otogarda inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini ve projenin sadece şehirlerarası otogar olarak değil, kentin günlük ulaşım ihtiyacına hizmet veren ilçe minibüslerinin de toplanma alanı olacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Toplam 22 bin m2lik alan üzerine inşa edilen yeni terminalimiz ile birlikte kentimizin uzun yıllar beklediği önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız. 3 bin 177 m2lik terminal binasından oluşan projede, 18 adet kırsal terminal park alanı (ilçe minibüsü), 32 adet otobüs park alanı (şehirler arası), 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 28 adet peron, 2 adet kafeterya ve 6 adet dükkân bulunuyor” diye konuştu. 

"GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİYLE KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK"

2019 yılının ilk aylarında hizmete girecek yeni otogarın kendi enerjisini üretecek örnek bir proje olarak da gösterildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Hayata geçireceğimiz proje, standardı yüksek güneş panelleri ile yıllık tahmini 322.000 KW elektrik üretecek. Bu kapsamda, güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek, ısı pompasıyla ısıtma ve soğutma sistemini sağlayacak çevre dostu bir bina kurgulandı” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim