ORDU - Ordu'da özellikle sahil kesiminde toplanan fındıklar artık yavaş yavaş satışa hazır hale getirildi. Ancak fındık fiyatlarındaki belirsizliğin sürmesi, üreticilerin en büyük endişesiydi.

Üreticilerin endişeleri yerinde çıktı çünkü devlet 8.75 lira olarak açıkladığı fındık maliyetinin yanında Ordu Ticaret Borsası da serbest piyasa fiyatını bugünden itibaren 8.50 liradan açtı. Devletin ilan ettiği maliyetin de altında açıklanan fiyata fındık üreticileri de isyan etti. 

Bunun yanında Giresun Ticaret Borsası Başkanı Telem Yanıkoğlu, "2017 fındık sezonu başlangıcında şu ana kadar fiyat bilgileri yayınlamak için piyasadan yeterli fiyat bilgisi toplanamadığından dolayı geçici bir süre fiyat yayınlayamıyoruz" derken serbest piyasada ilk fındık 9,50 liradan alındı. Fiyat açıklamayan bir diğer ili nokta ise Düzce ve Terme Ticaret borsaları oldu. Bunun yanında Ordu ve Fatsa Ticaret borsaları brüt 8.50 liradan, Ünye, Sakarya ve Çarşamba Ticaret borsaları ise 8.75 liradan piyasa fiyatlarını açıkladı.

"ÜRETİCİYE 8,5 KENDİLERİNE 20 BİN LİRA"

Öte yandan başkent kulisleri geçen haftadan itibaren milletvekillerine 20 bin liralık bayram ikramiyesi veren teklifin kabul edildiğiyle çalkalanıyor. Kulislerden yansıyan iddialara göre AK Parti ve MHP oylarıyla, milletvekillerine 20 bin lira bayram ikramiyesi verilecek. 

"HEM DE BUNU ÜRETİCİLER UYURKEN YAPTILAR"

Bu iddiayı, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer de kaleme aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın fındıktan değil fıstıktan anladığını yazan Bayer, şu ifadeleri kullandı: "Bugün üreticiye para vermekten korkan AKP'nin aslında hiçbir şeyden korkusu yok. Böyle olmazsa AKP'liler, kendilerine Kurban Bayramı'nda 20 bin lira ikramiye hakkı vermezdi. Hem de bunu üreticiler uyurken yaptılar. Siz ne ihracatçıya ne de sanayiciye suç bulun. Kendinize ise bulmayın. Devletin malı deniz, yemeyen keriz."   
Editör: TE Bilisim