Dünya'nın en büyük 30 havalimanı arasında İstanbul Atatürk Havalimanı da bulunuyor. Ancak İstanbul 3'üncü Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla yıllık 90 milyon yolcu kapasitesitesi sahip olacak ve ilk 3 arasına girecek. Hedef ise Dünya'nın bir numarası olmak ve 2023 yılında 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Peki Dünya'nın en büyük havalimanları nerede ve hangileri? İşte bu sorunun yanıtını sizler için araştırdık. 

İŞTE DÜNYA'NIN EN BÜYÜKLERİ

Dünya'nın en büyük havalimanları sıralamasında ilk sırada ABD Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı (ATL) yer alıyor. Yıllık yolcu kapasitesi 2017 yılında 104 milyon olarak kayıtlara geçti.

İkinci sırada ise 95,8 milyon yolcuyla Pekin Havalimanı takip ediyor. Hemen arkasından ise tahmin edeceğiniz gibi 88.2 milyonluk yolcu kapasitesi ile Dubai Havalimanı geliyor. 

Tokyo Haneda Havalimanı 85 milyon yolcu kapasitesi ile dördüncü sırada yer alırken, beşinci sırada 84 milyon 554 bin yolcu kapasitesi ile Los Angeles Havalimanı yer aldı. 

Sıralama ilk 10'a kadar Cihicago O'Hare, Londra Heathrow, Hong Kong, Şanghay Pudong ve Paris Ch. de Gaulle olarak devam etti. 

ATATÜRK HAVALİMANI 14'ÜNCÜ SIRADA

2017 yılındaki yolcu kapasitelerine göre İstanbul Atatürk Havalimanı 63 milyon 727 bin yolcu kapasitesi ile 14'üncü sıraya yerleşti. 2023 yılında İstanbul 3'üncü havalimanı ise 150 milyon yolcu kapasitesi ile 104 milyonluk kapasiteye sahip ABD Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı'nın da önüne geçmiş olacak.

Editör: TE Bilisim