Dünya'nın gözünün üzerinde olduğu 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı'nda resmi açılışı yapılacak olan İstanbul 3'üncü Havalimanı'na ilk resmi inişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 

Gaziantep ziyaretinin ardından 3'üncü Havalimanı'na iniş yapan Erdoğan'ın uçağını havalimanı itfaiye ekipleri su köprüsü yaparak karşıladı. Havalimanı çalışanları ve konsorsiyumun oluşturulduğu 5 büyük firmanın yönetici, çalışanları ve havalimanı görevlileri tarafından karşılanan Erdoğan, ilk açıklamasını da uçağın tekerlekleri piste değer değmez Cumhurbaşkanlığı kameralarına yaptı. "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla birlikte resmi açıklama yapacağız" diyen Erdoğan, "Bu akşamki hem bir denetleme, hem bir ortak yayına girme adına bu adımı attık. Emeği geçenlerin hepsini kutluyorum" dedi.

Havalimanı'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün bizler için çok çok anlamlı bir gün" diyerek sözlerine başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda inşallah bu muhteşem havalimanımızın açılışını yapacağız. Ancak bugün bir ortak yayın sebebiyle, aynı zamanda havalimanımızın son durumu yerinde kontrol etmek için geldik. Gaziantep'ten buraya inişimizi yaptık. Bu inişle birlikte de, gerek muhteşem pistimizi, bunun yanında terminal binamızı görme imkanını bulduk. Tabi burada emeği olan başta 5 firmamıza oluşturdukları bu konsorsiyumla malum bu havalimanımızı onlar yapıyorlar. Artık çoğu gitti, azı kaldı. Burada mimarından mühendisine, işçisine bütün kardeşlerimi kutluyorum. Konsorsiyumun bütün ortaklarını tebrik ediyorum, kutluyorum. Onlar da bu iş için çok büyük emek verdiler, imkanlar ortaya koydular. Aynı şekilde burada bu süreci takip eden, bu süreci kovalayan değerli arkadaşlarımızın emekleri var. Onları da ayrıca tebrik ediyorum, kutluyorum."

"90 MİLYON KAPASİTEYE SAHİP OLACAK, HEDEF 5 YILDA 150 MİLYON"

İstanbul 3'üncü Havalimanı'nın dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "29 Ekim'de bittiğinde bu havalimanımızın malum yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Dünya'nın sayılı ilk 3 havalimanlarından bir tanesi olacak. Hedef 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Bununla bir numara olacak. İnşallah havalimanımız, bizim prestijimiz olmanın ötesinde markamız olacak. Böyle bir markaya sahip olmak ve buna vesile olan 5 firmamız gerçekten onlar büyük bir imtihanı verdiler. Burada kolay bir yatırım olmadı, burada gerek bir süreç olmadı. Ne tür bir zorluklardan geçildiğini, gerek Başbakanlığım döneminde, gereksi Cumhurbaşkanlığım döneminde gayet iyi biliyorum. Fakat dayanışma, birlik, beraberlikle beraber bu günlere vardık. Artık 29 Ekim'i inşallah kovalıyoruz. 29 Ekim'de de uçaklarımızın buradan kalkıp, buraya indiklerini inşallah göreceğiz. Ve 29 Ekim'le birlikte bir diğer taraftan da Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülme sürecini de başlatacağız. Malum bu akşam buradan aynı zamanda, ATV-A Haber ortak yayınıyla da milletimize seslenme fırsatımız olacak. Bu vesileyle ben tekrar siz değerli dostlarımızı, kardeşlerimizi, hanımefendileri, beyefendileri şahsım, milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum. Tekrar, Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum" ifaedelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim