İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'da Kınalıada Korveti'nin denize indirme ve İstanbul Fırkateyni inşa başlangıç törenine katıldı. 

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Sebebi ne olursa olsun Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarını engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Böyle bir tavır içine girenler, karşılarında bizzat bizi bulurlar." ifadelerini kullandı. Geçen yıl haziranda denize indirilen Burgazada'nın donatım ve test faaliyetlerinin devam ettiğini anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek Burgazada'yı, 2020'de Kınalıada takip edecek. Bu gemilerimizin de devreye alınmasıyla denizlerdeki gücümüz daha da artacak. Savunma sanayisinde takip eden değil, takip edilen, tüketen değil üreten, yeniyi öncülük eden bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor. Sebebi ne olursa olsun Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarını engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Böyle bir tavır içine girenler, karşılarında bizzat bizi bulurlar. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan bu arada elbette kendisi de kazanan gerçekten işinin ehli, gerçekten üretken, gerçekten samimi tüm girişimcilerimiz ve firmalarımız yanlarında bizim olduğumuzu bilmelidir." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddia sahibi olmanın, imkan sahibi olmayı gerektirdiğini dile getirerek, "Türkiye, kendisi ve tüm soydaşları, kardeşleri, dostları için büyük iddiaları olan bir ülkedir. Bu iddiaları hayata geçirebilmemiz için öncelikle savunma sanayi imkanlarımızı en üst düzeye çıkarmamız şarttır. Geçtiğimiz yıl bu alanda 5 milyar dolarlık üretim ve 1,6 milyar dolarlık ihracat gücüne erişmemiz, önemli olmakla birlikte, henüz hedeflerimizin çok gerisinde olduğumuz bir gerçektir. 2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen bir ülke olarak adımları daha hızlı atmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"İNŞALLAH UÇAK GEMİMİZİ DE YAPACAĞIZ"

Askeri gemi inşasının, denizaltı inşasının, savunma sanayi alanında iftihar verici başarılar ortaya konulan bir alan olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Savaş gemileri konusunda özel sektör ve askeri tersanelerde tamamlamış olduğumuz 14 adet projemiz bulunuyor. Önümüzdeki senelerde sözleşmesi imzalanacak 10 adet projemiz daha var. Tüm bu gelişmeler, ülkemizin bulunduğu bölgede gelişen tehditlere karşı denizcilik alanında geliştirdiğimiz çözümlere verdiğimiz önemin ifadesidir. İnşallah biz, uçak gemimizi de yapacağız. Bunda da kararlıyız, hiçbir endişe taşımıyorum."

Erdoğan, İstanbul Fırkateyni'nin inşasının, Kınalıada'nın da donatım ve test süreçlerinin kazasız, belasız tamamlanmasını dileyerek, projede emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim