11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen ve 2 gün süren Ulusal Fındık Çalıştayı'na katılmak için Ordu'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ilk kez Ordu'da açıkladığı 'Tarımda Milli Birlik Projesi'nin ertelendiği ortaya çıktı.

Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Gazeteci Ali Ekber Yıldırım, "Cumhurbaşkanı 'Tarımda Milli Birlik Projesi'ni erteledi" dedi. Yıldırım, ertelemenin tarım sektörü temsilcileri ve kamuoyunda oluşan büyük tepki nedeniyle gerçekleştiğini, ancak projeyi hazırlayan ekibin ise Bakan Pakdemirli'nin ailevi sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve ertelemenin bu nedenle olduğunu ifade ettiklerini söyledi. 

SEKTÖRDEN VE BAKANLIKTAN HABERSİZ HAZIRLANDI İDDİASI

Ayrıntıları kendisine ait tarimdunyasi.com'da yazan Gazeteci Ali Ekber Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın projeyle ilgili sunum yapılmasını ertelemesinde tarım sektöründen gelen büyük tepkilerin etkili olduğu ifade ediliyor. Tarım sektörü temsilcilerinin verdiği bilgilere göre, Tarımda Milli Birlik Projesi hazırlanırken Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının, ziraat odalarının, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu Başkan ve üyelerinin, tarımla ilgili sivil toplum örgütlerinin, birlik ve kooperatiflerin hiçbirinin görüşü alınmadı. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'nun da bu çalışmadan haberdar olmadığı öğrenildi. Bakanlık bürokratları ve sektör temsilcileri, tarımda yapısal bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu ancak bunun sektörle birlikte hazırlanacak bir çalışma ile yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Tarımda Milli Birlik Projesi’nin sadece bir kaç firmanın çıkarlarına hizmet edeceğini iddia eden sektör temsilcileri, tarımda yapısal reform için üreticinin,çiftçinin, sektörün tüm kesimlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda bir çalışma yapılmasını istiyor" ifadelerini kullandı. 

BAKAN PAKDEMİRLİ İLK KEZ ORDU'DA AÇIKLAMIŞTI!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Tarımda Milli Birlik Projesi'ni ilk kez 12 Nisan 2019'da Ordu ziyareti sırasında "Cumhurbaşkanımız'ın da ışığından aldığımız bir proje" olarak nitelendirmiş ve ilk kez açıkladığını da yine kendisi vurgulamıştı. 

Ulusal Fındık Çalıştay'nın kapanış programında bir değerlendirme konuşması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yeni dönemde 25 Nisan'da Külliye'de, Sayın Cumhurbaşkanımız'ın teşrifleriyle 'Tarımda Milli Birlik' projemizi açıklayacağız. Bugüne kadar tarımı alt üst eden ve daha farklı bir bakış açısıyla bir tarımda önümüzdeki 5 yılın, 20 yılın ve 50 yılın haritası olabilecek, Cumhurbaşkanımız'dan da ışığını aldığımız bir proje. İnşallah yeni dönemle, tarımda her konuyu ele alacağız. Tabi ki bütün bu konuları ele alırken de fındık gibi stratejik bir ürünü ele almamamız söz konusu olmaz. Karadeniz benim için hep özel oldu. Bu salonda benim aile dostlarım var. Karadeniz'e gelip, gitmek benim için hakikaten bakan olayım, olmayayım, Bekir Pakdemirli vatandaş olarak hep heyecan verici olmuştur" ifadelerini kullanmıştı. 

HABERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Editör: TE Bilisim