Uzay mekiklerinde aşırı ısınmadan kaynaklanan çeşitli teknolojik sıkıntılar NASA'nın en büyük sorunlarından biri. NASA bu sorunla uğraşadursun, Ordu'da faaliyetlerini sürdüren Altaş Yağ Sanayi, üretimini gerçekleştirdiği fındık yağı başta olmak üzere bir çok sıvı yağı Dünya'nın 20 ülkesine ihraç ediyor. İhracat pazarındake yeni hedefleri ise Çin ve Afrika pazarı oldu. 

Altaş Yağ Sanayi Genel Müdürü Uğur Altaş, yaklaşık 10 yıldır sıvı yağ sektöründe bulunduklarını belirterek, daha önce FİSKOBİRLİK bünyesinde bulunan fabrikaya yaklaşık 80 milyon liralık yatırımla bugün Türkiye'nin sayılı markaları haline getirdiklerini söyledi. Dünya genelinde yaklaşık 3,5-4 milyar dolarlık bir pazara sahip olan bitkisel yağ üretiminde Ordu'dan hem Türkiye'de, hem de Dünya genelinde ön plana çıkmak için çabalarıklarını belirten Altaş, fındık yağının ise Dünya'nan en sağlıklı sıvı yağı olduğunu söyledi. 

20'Yİ AŞKIN ÜLKEYE YAĞ İHRAÇ EDİYOR

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Durugöl Mahallesi'ndeki fabrikada 2010 yılından itibaren fındık yağı ürettiklerini belirten ve Altaş Tv'ye konuşan Altaş Yağ Sanayi Genel Müdürü Uğur Altaş, yaklaşık 250 kişiyi istihdam ettiklerinin de altını çizerek, "Üretimlerimizin yüzde 70'ini iç pazara, yüzde 30'unu ise ihracata yönelik gerçekleştiriyoruz. Devamında aspir yağı, ceviz yağı ve benzeri tüm bitkisel yağların üretimini yaptık. Hiç kimyasalsız yağ yapabilen Dünya'daki belki de ilk tesisi kurmuş olduk. Bitkisel yağı hiç kimyasal bulaştırmadan yapıp mutfaklara sunar hale geldik. Hedef pazçarımız Çin ve Afrika olacak. Çünkü Avrupa herkesin bildiği bir pazar. Fındık yağında ülke sınırımız bölge ve kıta sınırımız yok. Çok ciddi tonajlarda ihracat yapacağız" dedi. 

FINDIK YAĞI'NIN FAYDALARI NELER?

Fındık yağı iyi bir E vizatemini ve manganez kaynağı olması sebebiyle kansere karşı üstün bir koruma sağlıyor. Doymamış yağ asitleri ve magnezyum içerdiği için bu özelliği ile de kalp dostu olarak tanımlanıyor. İçerdiği magnezyum sayesinde vücuttaki kalsiyumun etkin bir şekilde kullanılmasına yardım eden fındık yağı, kaslardaki gerginliği ve kas yorgunluğunu azaltıyor, kas spazmı, kramp ve ağrıları engelliyor. Zengin lif içeriği sebebiyle bağırsak hareketlerini arttırıyor ve kabızlığa da iyi geliyor. Aynı zamanda kemim ve eklem sağlığı, sindirim sistemi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, demir ihtiyacı ve içeriği nedeniyle vücut için önerilen demir ihtiyacının da yüzde 30'luk kısmını karşılayabiliyor.

Editör: TE Bilisim