ORDU - Karadeniz Bölgesi'nde bu sıralar özellikle fındık bahçelerinde hummalı bir çalışma yaşanıyor. Fındık üreticilerinin özellikle sahil kesiminde girdikleri bahçelerinden topladıkları fındıklar yavaş yavaş harmanlara gelmeye başlarken, şekillenmeyen fiyat karşısında Fiskobirlik öncü oldu, piyasaya girmeye hazır olduklarını açıkladı. 

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, kurum olarak tüm üreticilerin fındığına talip olduklarını belirterek, "Sabah fındık getiren üreticimize öğleden sonra, öğleden sonra fındık getiren üreticimize ise bir sonraki gün öğle vaktine kadar ödemelerimizi mutlaka yapıyoruz. Hiçbir üreticimiz bundan yana tereddüt yaşamasın" diye konuştu.

Fındık alımı noktasında özellikle kendi öz kaynaklarını kullandıklarının altını çizen Bayraktar, "Daha düne kadar Fiskobirlik'in nasıl bir borç batağı altında olduğunu herkes çok iyi biliyor, ancak şimdi o günler geride kaldı. Kurumumuz borçlarından kurtuldu ve artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezon da fındık alımını kendi öz kaynaklarımızla yapacağız" diye konuştu. Fiskobirlik'in fındık alım kampanyası Batı Karadeniz Bölgesi'nden itibaren 21 Ağustos'ta başlayacak.
Editör: TE Bilisim