Ordu'da geçen hafta başlanan 2021 Yılı Fındık Rekolte Tahmin Çalışmaları'ndan sonra bugün de Giresun'da oluşturulan ekipler bahçelere girdi. 

Ordu'da ilk olarak sahil kesiminde Gülyalı ve Altınordu ilçelerinden başlanan rekolte çalışmalarında dallardaki fındık çotanakları sayılıyor. Ordu'daki komisyonda Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Ticaret Borsası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Karadeniz İhracatçı Birlikleri, FİSKOBİRLİK, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi, TZOB ve TMO Ordu Şube Müdürlüğü ve bazı ilgili kurumların temsilcileri yer alıyor. 

GİRESUN'DAKİ ÇALIŞMALAR

Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Angın, 2021 yılı fındık rekoltesi tespit çalışmalarına başlandığını söyledi. Angın, müdürlükleri koordinasyonunda Giresun Üniversitesi, Giresun Ticaret Borsası, FİSKOBİRLİK, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Giresun Ziraat Odası, Fındık Araştırma Enstitüsü ve bazı ilgili kurumların temsilcilerinin yer aldığı rekolte tespit komisyonunun kurulduğunu belirtti.

Komisyonun il geneldeki bahçelerde çotanak sayımları gerçekleştireceğini ifade eden Angın, saha çalışmalarının 10 Temmuz'da tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Angın, verilerin toplanarak komisyon tarafından bir rapor haline getirileceğini, daha sonra bu raporun Tarım ve Orman Bakanlığına iletileceğini kaydetti. Türkiye'de tahmini fındık rekoltesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca açıklanacak.

Editör: TE Bilisim