ORDU - Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarım ürünlerinden birisi olan fındık fiyatlarında kan kaybı her geçen gün sürüyor. Ordu Ticaret Borsası yetkilileri ise fiyatların serbest piyasa ekonomisine göre şekillendiğini ileri sürüyor. 

Ordu Ticaret Borsası'nda son işlem günü olan 8 Nisan Cuma gününü 8 Lira'ya kadar düşerek kapatan fındık fiyatlarında, yeni hafta başlangıcı merak edilirken, Ordu Ticaret Borsası Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanvekili Ziver Kahraman'ın hiçbir açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmıyor. 

FINDIK ÜRETİCİLERİNDEN İNTİKAM MI ALINIYOR?

Şimdi Ordu Ticaret Borsası yetkililerinden kamu vicdanı ve fındık üreticileri adına soruyoruz! Üreticilerden intikam mı alınıyor? Çünkü fındık fiyatı, geçen yılın aynı gününe oranla yüzde 50'den fazla değer kaybetti. Geçen yıl 1 Nisan'da 16 Lira 80 Kuruş olan fındık fiyatı, 1 Nisan 2016'da 8 Lira 80 Kuruş'a düşürüldü. Geçen yıl 2 Nisan'da 16 Lira 30 Kuruş olan fındık fiyatı, hafta sonu nedeniyle 4 Nisan 2016'da 8 Lira 50 Kuruş'a düşürüldü. Geçen yıl 6 Nisan'da 17 Lira olan fındık fiyatı, 6 Nisan 2016'da 8 Lira 25 Kuruş'a düşürüldü. Geçen yıl 8 Nisan'da 17 Lira olan fındık fiyatı, 8 Nisan 2016'da 8 Lira'ya düşürüldü. Hal böyleyken, Ordu Ticaret Borsası Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanvekili Ziver Kahraman'dan bir açıklama yapması bekleniyor.

BAKAN ÇELİK: “ÜRETİCİYLE PİYASAYLA OYNAYANLA BİZ DE OYNAYACAĞIZ”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Nisan ayı başında İzmir’de katıldığı bir programda, “Masada olmayacağız, sahada, tarlada olacağız. Bakan, bürokratlar, birlikler olarak çiftçiyle birlikte tarlada olacağız. Tarlada izimiz olursa harmanda yüzümüz olur. Tarlada izimizi belli etmek durumundayız. Üreticiyle, piyasayla oynayan, üreticiyi mağdur edenle biz de oynayacağız” demişti.

DEVLET FINDIKTA OYNANAN OYUNU KABUL ETMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Ordu’nun en çok izlenen televizyon kanalı Tv52’nin yayınlarının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i konuyla ilgili bilgilendirmiş, fındık fiyatları Trabzon'da düzenlenen ‘Bölgesel Sektörel Ortak Akıl Toplantısı’nda masaya yatırılmıştı. Bakan Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kimsenin spekülatif oyunlara girmemesi lazım. Bu memleketin Rekabet Kurumu var, bu memleketin Hükümet'i var. Yani burada üreticiyi koruyacak olan unsurlar var” demişti.  
Editör: TE Bilisim