Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal beraberinde Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte fındık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uysal'ın açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan Enginyurt, Demokrat Parti'nin yeni sezon fındık ürünü için 35 TL'lik fiyat beklentisini paylaştı. 

"ÜRETİCİNİN HAKKINI KORUMAK DURUMUNDAYIZ"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin istikrara kavuşturamadığı konular arasında fındık olduğunu da belirterek, "Yeni bir sezon geldi. Her zaman olduğu gibi maalesef istikrara kavuşturamadığımız meseleler fındık ile ilgili de hala devam etmekte. Demokrat Parti olarak bugün kendi üreticimize vermediğimiz yarın başka ülkelerin üreticilerine, çiftçilerine, imalat sanayicilerine vermemek için kendi çiftçimizin fındık üreticimizin hakkını hukukunu korumak durumundayız" ifadelerini kullandı. 

"ASGARİDE 35 TL OLMALI"

Uysal açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Piyasada açıklanan enflasyon rakamları bir tarafta, öbür tarafta tüm girdilerin katbe kat arttığı gerçeği ortada. Bizler Demokrat Parti olarak fındığımızın asgaride 35 TL olarak bugünden fiyatının açıklanmasını hükümetten beklemekteyiz. Sonuna kadar Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt başta olmak üzere tüm Ordu, Karadeniz teşkilatlarımızla beraber tüm Türkiye'de üreticinin yanında olmaya, meselesinin sahibi olmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim