ORDU - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hasadı için geri sayımın sürdüğü fındıkla ilgili ihracatçılarla buluştu.


Ankara'daki buluşmaya Ordu'nun önde gelen fındık ihracatçılarından Mustafa Poyraz da katılırken, Bakan Fakıbaba ise buluşmayı, "Ulusal Fındık Konseyi, Karadeniz Fındık Mamulleri Birliği ve İstanbul Fındık İhracatcıları Birliği yetkilileriyle fındık üretimini konuştuk" mesajıyla paylaştı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba daha önce "Fiyatları rahatlatmak için kolumuzu değil, vücudumuzu, canımızı ortaya koyacağız. Yeter ki, hem üreticimiz hem tüketicimiz kazansın. Havadan para kazanmak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacak, buna müsaade etmeyeceğiz. Stoku yapıp vatandaşı zor durumda yakalayıp ona yüksek fiyatla vermek isteyen adamın mal elinde kalacak. Bunu herkes bilsin" ifadelerini kullanmış ancak bu açıklamayı kurbanlık fiyatlarına ilişkin yapmıştı. 




Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarım ve sanayi ürünlerinden birisi olan fındığı yetiştiren üreticiler, aynı tepkiyi fındık için de beklerken, bu buluşmanın ardından, "Fındığın ruhuna El-Fatiha" şeklinde yorumladı. Ordu Ticaret Borsası'nda en son 1 Haziran'da fındık fiyatları 9 TL'ye kadar düşmüş, bu fiyat açıklamasının ardından düşüş 8 TL'ye kadar gerilemişti.
Editör: TE Bilisim