ANKARA - Karadeniz Bölgesi'nde çay ve çeltiğin dışında en önemli geçim kaynaklarından birisi olan fındıkla ilgili son noktayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koydu. Bakan Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatif Kooperatifleri'ne fındık alımı yapma konusunda yetki verdi.

Konuyla açıklamayı Tarım Kredi Kooperatif Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama yaptı. Karayama'nın açıklaması şöyle: "Biz bu desteği ve gücü arkamızda bulduğumuz sürece Bakanlığımızın politikalarının sahada hayata geçirilmesi ile ilgili bütün kooperatiflerimiz ve iştiraklerimiz ile seferber olmuş durumdayız. Hedeflerimize ulaşabilmek için üreticilerimizin maliyetlerini düşürebilmek, üretimin sürdürülebilirliği, köyden kente göçün durdurulması, sahada insanlarımızın barındırılması, hayvancılıkta üretimin daha rekabetçi hale getirilmesi ile ilgili biz de üzerimize düşen faaliyetleri gece gündüz yapmaya çalışıyoruz."  

"ORTAKLARIMIZIN 200 BİNİ KARADENİZ'DEN"

"Biz 1,1 milyon ortağımızın koyduğu sermayelerle bir güç oluşturmuş durumdayız. Dolayısıyla ortaklarımıza hizmet de bizim için çok önemli. Bu ortaklarımızın 200 bini Karadeniz Bölgesi'nde yaşıyor. Aynı zamanda fındık üreticisi. Fındıkla ilgili zaman zaman spekülatif söylemler oluyor. Ama biz ortaklarımıza fiyat düşüşlerinden olumsuz etkilenmemeleri için sahip çıkmak durumundayız. Bu sebeple dün yönetim kurulumuzda gerekirse fındık alımı konusunda çalışmalar yapabilmek için yetki aldık. Piyasadaki gelişmelere göre üreticimizi mağdur edecek bir fiyat gelişmesi devam ederse TMO ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde fındık alımı konusunda yetkiliyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde üreticilerimizin bu sorununa da çözüm olacak bir çalışma içerisinde olacağız."
Editör: TE Bilisim