ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı'nda yeni araç filosunun tanıtımı için düzenlenen törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Dr.Mustafa Çöpoğlu, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Genel Sekreter Yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Önümüze sorun olarak çıkan ne kadar engel varsa bu iş makinelerinin desteğiyle ortadan kaldıracağız. Büyükşehir daha da büyümeye devam edecek" diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da konuşmasında, belediyelerin demokrasinin beşiği ve vatandaşın doğrudan doğruya hizmet aldığı kurumlar olduğunu belirterek, "Vatandaşımıza sunulan hizmetlerin yerine getirilmesinde bu araçlar çok önemli. Örneğin, bir yangında itfaiye cankurtaran gibidir, araç ne kadar gelişmiş ve teknolojik olursa olaya müdahale etmesi de o kadar kuvvetli olur. Belediyeler için makine parkı çok önemli. Halkımıza hizmet vermek için böylesine devasa bir yatırımı yapan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah" dedi. 

"İŞTE YENİ ARAÇ FİLOSU"

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı içerisinde envanterine kattığı 23 farklı türdeki toplam 40 aracın maliyeti, 11 milyon 712 bin 058,21 TL. oldu. Bu parayla, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na ait 1 adet 28 metre merdivenli itfaiye aracı ve 3 adet çift kabinli çok amaçlı itfaiye aracı.
 
Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'na ait 4 adet yol süpürme aracı, 2 adet vakumlu akülü süpürme makinesi, 2 adet traktör, 2 adet kaldırım üstü süpürge aracı, 1 adet sepetli hidrolik platform aracı, 2 adet mini çöp kamyonu, 1 adet kazıcı yükleyici, 1 adet damperli kamyon, 1 adet bobcat ve 2 adet arazöz alındı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na ait 3 adet kar bıçaklı tuz sericili damperli kamyon, 1 adet ADR'li akaryakıt tankeri, 1 adet damperli kamyon, 2 adet Caterpillar asfalt yama silindiri ve 1 adet Vögele asfalt serici finişer filoya dahil edildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı filosuna da 1 adet Axor 4140 kamyon, 3 adet 4142D kamyon, 3 adet hidrolik pistonlu yarı römork semitreyler, 1 adet Caterpillar M318D lastikli ekskavatör, 1 adet Komatsu Pc220 paletli ekskavatör ve 1 adet Caterpillar 952 H lastikli yükleyici dahil oldu.
Editör: TE Bilisim