FERRERO Türkiye, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlediği etkinlikle '9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu açıkladı. Etkinliğe fındıktaki 'Değerli Tarım Uygulamaları' kapsamında yapılan sosyal ve zirai çalışmalara katılan çiftçiler ile kadın ve çocuklar da katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye'nin İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani yaptı. Gaiani, Ferrero'nun çevreci ve sürdürülebilir tarımsal uygulamalara öncelik vermesinin takdire değer olduğunu belirterek, "Ferrero hem İtalya, hem de Türkiye açısından çok önemli. Fındık üretimindeki yeni uygulamalar Türkiye'nin Dünya'nın en büyük üreticisi gerçeğini Ferrero'nun da çalışmaları ile daha da pekişecektir" dedi.

Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili de konuşmasında, yenilikçi tarım uygulamalarını önemseyip desteklediklerini vurgulayarak, "Verim, kalite ve insana önem vererek, yerel toplulukların desteğini alarak sürdürülebilir bir şekilde arttırmak ana hedefimizdir. Özellikle çevre koruma ile çocuk işçiliği istismarı ile mücadelede tüm çalışmalarımızın merkezindedir" ifadelerini kullandı.

"FERRERO'DAN 150 MİLYON TL'LİK YENİ YATIRIM"

Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski de konuşmasında, "Ferrero olarak Türkiye'ye inanıyor, güveniyoruz. Türkiye'yi uzun dönem stratejik ortağımız olarak görüyoruz" dedi. Kaslowski, Türkiye'deki yatırımları her yıl artırdıklarını ve 150 milyon TL'ye ulaşan yüksek bir yatırım hedeflediklerini de sözlerine ekledi. 

Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın da, Türkiye'de fındık tarımında yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, 65 model bahçeleri bulunduğunu, 120 kişilik ekiple çalıştıklarını, şimdiye kadar 35 çiftçiye ulaştıklarını belirtti. Akın; "Model bahçelerde 80-100 kg civarında olan üretimin, kısa sürede 250 kilogramın, hatta daha da üzerine çıkabileceğini gösterdik" dedi. 

Ferrero Çikolata Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu da, 'Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim Projesi' kapsamında Manisa'da yer alan fabrikanın civar köylerinde sosyal sorumluluk çalışmaları yaptıklarının altını çizdi, "Kinder-Spor programları da yapıyoruz. Yenilikçi tarım uygulamalarını destekleyerek hammadde de sağlıklı tedarik zinciri üzerine yoğunlaşıyoruz" diye konuştu. Gümüşlüoğlu, "İhracatımız her yıl artıyor. Markalı ürün üretiyoruz. Dünya'nın her yerinde Ferrero ürünlerine talep, paralel bizim de üretimimiz artıyor. Öte yandan en büyük fındık ihracatçıyız. Türkiye'den aldığımız fındığı hem işleyip kendi üretimimizde kullanıyoruz, hem de diğer şirketlere ihraç ediyoruz. Ferrero’nun ihtiyacı olan fındığın yüzde 80'ini Türkiye'den karşılıyoruz" dedi.

Etkinlikte, Değerli Tarım Uygulamaları ve Hadi Gel köyümüze Geri Dönelim Projesi’ne katılan çiftçiler, kadınlar ve çocuklarda yer alıp, görüşlerini belirttiler.

Editör: TE Bilisim