Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kanun teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, "Bugün vereceğimiz teklif toplam 16 maddeden oluşuyor. Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarı döneminde ortaya çıkan en düşük emekli maaşı konusu gündeme gelmişti. 2000 yılında çıkan düzenlemeyle birlikte emekli maaşının hesaplanması hem BAĞKUR, hem SGK, hem de Emekli Sandığı'nda farklı düzenlemeler vardı. Biz 2023 yılının başında en düşük emekli maaşının 5.500 lira olması konusunda bir kanun teklifimiz Genel Kurul'dan geçmişti. 2022 yılının Haziran ayında yaptığımız düzenlemeyle de en düşük emekli maaşını 2.500 lirayken, 3.500 liraya çıkarmıştı. 2023 yılının başında da 5.500 liraya çıkarmıştık biliyorsunuz. Bu çerçevede BAĞKUR'dan, SGK'dan en düşük emekli aylığı alanlar 5500 lira alanlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen iki gün önce bir televizyon programında verdiği müjde çerçevesinde 7.500 liraya çıkacak" ifadelerini kullandı.  

"5.500 TL ALACAK OLAN EYT'LİLER DE FAYDALANACAK"

Elitaş, en düşük emekli maaşı artışından EYT kapsamında yeni emekli olacak olanların da faydalanacağını belirterek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu çerçevede bundan en çok faydalanacak olanlar hem BAĞKUR'lular, hem SGK'lılar olacak, hem de bu sene emekli olacağını planladığımız 2 milyon 250 bin EYT kapsamında gelen vatandaşlarımız da 5.500 lira yoğunlukla emekli maaşı alacaklardı. Onların da emekli maaşlarının rakamı 7.500 liraya çıkmış olacak, en düşük emekli maaşı. Bu çerçevede 11 milyona yakın bir vatandaş bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz, ama 6 milyona yakın kısım da 2 milyona yakın bir artıştan faydalanacak. Diğerleri 7.500 liranın altında kim varsa, 7.000 lira alan da 75.00 lirayla çıkarılacak, 5.500 lira emekli maaşı alan da 7.500 liraya çıkmış olacak." 

"ÖNÜMÜZDEKİ SALI KOMİSYONA GELECEK"

"Bugün kanun teklifini veriyoruz. Plan Bütçe Komisyonu Başkanımızın annesi rahmetli olmuştu, inşallah önümüzdeki hafta eğer gelirse, Salı günü muhtemelen komisyonda görüşmeler başlar. Hep vatandaşa dokunan kanuni düzenlemeler. Muhalefetinde buna olumlu bakacağına ve hızlı geçeceğini tahmin ediyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta sonunda bu konuyu bitiririz diye düşünüyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim