ORDU - Ordu'daki tüm ev, depo ve iş yerlerine elektrik bedellerini, yani faturalarını YEPAŞ kesiyor. Şirket, kullandığınız elektrik bedelini 'Aktif Enerji Bedeli' adı altında faturalandırıyor. Katma Değer Vergisi'nin dışında bunun yanında 'Kayıp Bedeli, İletim Bedeli, Perakende Satış Hizmet Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, Dağıtım Bedeli, Elektrik T.V., TRT Fonu, Enerji Fonu' adı altında da çeşitli ücretler de ödeniyor.
"ELEKTRİK SAYACININ OKUNMASI BİLE PARALI!"

Örneğin, aylık gelen toplam 85 TL'lik faturada, kullanılan enerji miktarı yani Aktif Enerji Bedeli 48 TL. olurken, buna ek olarak 12.97 TL. Katma Değer Vergisi, 8.71 TL Kayıp Bedeli, 2.03 TL. İletim Bedeli, 1.58 TL. Perakende Satış Hizmet Bedeli, 0.54 TL. Sayaç Okuma Bedeli, 6.54 TL. Dağıtım Bedeli, 2.84 TL. Elektrik T.V. ücreti, 1.14 TL. TRT Fonu ücreti ve 0.57 TL. Enerji Fonu ücretleri de yansıtılarak ekleniyor. Bu ödemelerin dışında aslında kullandığınız gerçek elektrik tutarı 48 TL. civarlarındayken, yukarıdaki ücretler de üzerine eklendiğinde yaklaşık yüzde 70'in üzerinde bir artış tutarı faturaya yansıtılıyor.  

"FATURANIZA İYİ BAKIN: PARA GERİ ÖDENECEK"

Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin, abonelerden usulsüz sayaç bedeli tahsilatı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan döndü. Kurum elektrik abonelerini "Faturaya bakın, eğer sayaç değişim bedeli varsa bize bildirin" diye uyardı ve böylece bu bedellerin de iade edilmesini sağladı. 
Editör: TE Bilisim