Ekmeğe zam yapıldı mı? Yapılacak mı? Hala 1.25 liradan satılan ekmeğin fiyatı 1.50 liraya çıktı mı? Çıkacak mı derken, tartışmalara devlet el koydu. 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada tam olarak "Ekmeğin Türkiye'de azami olan 5 liralık fiyatı yine 5.75 liranın üzerinde olmayacak. Yani enflasyon oranları göz önünde bulundurularak, 2 yılı aşkın bir süredir fiyat değişikliğini olmadığını göz önünde bulunduracak olursak, yüzde 15 bir fiyat artışı söz konusu olacak" dedi. 

ORDU FIRINCILAR ODASI 'YOK' DEDİ

Açıklamanın aksine, Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı son olarak 3 sene önce fiyat güncellemesi yaptıklarını belirterek, yeni zam için fırıncı esnafları olarak direneceklerini söyledi, ilerisi için de "Ekmeğe fiyat belirlemek, zam yapmak zor bir konudur ama yaklaşık yüzde 15 ila 20 arasında bir zam geçişi söz konusudur" dedi. 

TİCARET BAKANLIĞI DURUMA EL KOYDU

Yaşanan bu tartışmaların ardından bazı fırınlar 1.25 liralık ekmeği, 1.50 liradan satmaya başladı ki, tam da bu süreçte devlet olaya el koydu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisi bulunmamaktadır. Bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." dedi, zam tartışmalarına son noktayı koydu.

FIRINCILAR FEDERASYONU BAŞKANI ÇARK ETTİ

Habertürk Tv'ye bağlanan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise kendi yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirterek çark etti, "Ben zam yapılacak" demedim dedi.   

Editör: TE Bilisim