ORDU - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Köy Tavuğu Projesi'nin meyvelerini verdiğini, yumurtaların çoğunluklu Orta Karadeniz Bölgesi'nde ilgi gördüğünü söyledi. Son dönemlerde özellikle İzmir'den de yoğun talepler aldıklarını söyleyen Cörüt, Ordu'da yöre halkının fındığın yanı sıra farklı alanlarda da gelir elde etmesi ve tavukçuluğu geliştirmek amacıyla böyle bir proje başlattıklarını belirterek, amaçlarına ulaştıklarını ve projenin tuttuğunu söyledi. Ordulu üreticilerden tanesi 50 Kuruş'a alınan köy tavuğu yumurtalarını Altınordu Ziraat Odası olarak 60 Kuruş'a sattıklarını söyleyen Cörüt, "Projeyle birlikte üreticilerin de yüzü güldü" diye konuştu. 

Altınordu Yumurta'nın pazarlama alanı ve hedeflerini anlatan Başkan Cörüt, "Şu anda 40 adet köy tavuğu çiftliğinde yumurta elde ediyoruz. 2015 yılı hedefimiz 200-250 çiftliğe ulaşmak ama son hedefimiz 500 çiftlik kurmak. Tabi amacımız Ordu'nun yumurtasını Dünya'ya tanıtmak, bir marka haline dönüştürmek. Zaten markamızı alıp 'Altınordu Yumurta' olarak da tescilini yaptırdık. Bu yumurtalar Altınordu Ziraat Odası'nın üreticilerinin üretmiş olduğu ürünlerdir. Biz bu ürünleri peyderpey piyasaya sunuyoruz. Zaten adı üstünde köy yumurtası, organik ürün yazıyor. Şu an yumurtanın satış alanı ağırlık olarak Ordu olsa da, Trabzon ve Samsun bölgesine de satış yapmaya başladık" dedi.

"ALTINORDU YUMURTA'YA İZMİR'DEN YOĞUN TALEP VAR"

Altınordu Yumurta'nın ilerleyen yıllarda marka olacağını, ve köyden kente göçün önüne geçebileceğini ifade eden Cörüt, "İzmirli girişimciler yumurtamızın pazarına sahip olmak istiyor. Şu anlık çok sayıda üretmesek de bir yıl içerisinde bu yumurtayı tüm ülkeye tattırmak istiyoruz. Bu yumurtaları Ordu'nun bir markası haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim