TZOB Yönetim Kurulu üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, fındık fiyatı noktasında ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, yine de umutsuz olunmaması gerektiğini söyledi. 

Altaş Tv'de 'Ordu'yu Yönetenler' programında Funda Altaş Şimşit'in sorularını yanıtlayan TZOB Yönetim Kurulu üyesi Arslan Soydan, sezon öncesinde üreticilerin mağdur olmamasını istediklerini ancak seslerini duyuramadıklarını söyledi. 

"GERÇEKTEN BEKLEDİK ÇOK UMUTLUYDUK"

Soydan serbest piyasadaki fiyatların yanında üreticilerin 2018 yılı fındığını pazara indirmeden önce fiyat açıklaması gerektiğini dile getirerek, "Baktık ki serbest piyasa fiyatları yine aynı seviyelerde. Üretici fındığını pazara indirmeden TMO fiyatı ve alım günlerini belirlemeli, kamuoyuna açıklamalı diye bekledik. Gerçekten bekledik, çok umutluyduk." diye konuştu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'ın TMO Genel Müdürü'yle görüştüğünü dile getiren Soydan, "Bu konuda gerçekten çok umutlu olduk. Sonra baktık ki, serbest piyasa 11.5 gibi bir fiyat açıkladı. Serbest piyasada bir alıcı mı olması lazım? Serbest piyasanın tekelleşmiş bir piyası mı olması lazım? Bu gerçekleşmedi" dedi. 

"FINDIĞIN MALİYETİ 11.5-12 LİRA"

Soydan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Serbest piyasa gerçekten üreticiye cevap vermiyor, üreticiyi mağdur ediyor. Üretici bugün gerçekten 11.5-12 liraya mal ediyor. Kim gelirse gelsin, Ordu'da, Giresun'da, Trabzon'da 11.5-12 liranın altında kimse fındığını çuvala koyamaz. Mümkün değil. Bakınız bundan sonra maliyetlerimiz daha da artacak."  

"DOLAR PEŞİNDE DEĞİL FİYAT PEŞİNDEYDİK"

"Üreticinin kafasında dolar falan, yani 3 dolar, 4 dolar, 5 dolar falan. Bakınız dolar yükseldi. Nasıl çıktığını da herkes biliyor. Onun için biz burada dolar peşinde değildik, ama bir fiyat peşindeydik, bu da gerçekleşmedi. Gerçekleşmedi diye de umudumuzu yitirmememiz lazım."

Editör: TE Bilisim